Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Прокупачки глумци на сцени у Нишу

rssBookmark and Share

Прокупље 15.03.2016.

„Мајстор и Маргарита“, коју је припремило Аматерско позориште „Хранислав Драгутиновић“, које ради у оквиру прокупачког Дома културе, одржаће се у Луткарском позоришту у Нишу 15. фебруара од 19 сати.

Фото: Топличке вести
Фото: Топличке вести

Представа је припремљена у сарадњи са  глумцима из Ниша, Алексинца  и Беле Паланке. На текст Михајла Булгакова драматизацију и режију урадио је Срђан Живковић.

– Ова претпремијера има хумани карактер а прикупљена средства намењена су набавци опреме за школу „Ћеле кула“ у Нишу – објаснила је организатор представе Бисерка Милосављевић.

Она је додала да ће се 25. марта у Белој Паланци одржати још једна претпремијера, док је премијера планирана за 5. април на прокупачкој сцени.

Као заједнички пројекат позоришних кућа из Прокупља, Алексинца, Ниша и Беле Паланке представа је добила и финансијску подршку Министарства културе и информисања. У припреми представе је помогла и Општина Прокупље, Драмски студио из Ниша и многобројни донатори.

 

Извор: Топличке вести


#   Прокупље   Ћеле кула   представа   хуманитарна акција   Позориште лутака   Срђан Живковић   Општина Прокупље   Ћеле Кула ОШ   Дом културе Прокупље   Мајстор и Маргарита   Хранислав Драгутиновић позориште   Бисерка Милосављевић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима