Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

„Сањалице“, понос Прокупља, заблистале у Херцег Новом

rssBookmark and Share

Прокупље 11.10.2017 Јужна Србија Инфо

На трећем Међународном фестивалу хорова у Херцег Новом, на коме су учествовали дечији, омладински и хорови одраслих, дечији хор прокупачког Дома културе „Сањалице“, заблистао је и овај пут и у свој град доноси сребрну плакету.

„Сањалице“, понос Прокупља, заблистале у Херцег Новом

- Ова награда и 85 поена је још једном показала и потврдила да су наша деца изузетна и да се талентом и раскошним гласовима које поседују уз упорно и марљиво вежбање могу такмичити у свим деловима Европе. Њима је место у самом врху хорског певања и ја се веома поносим тиме, истакла је са великим задовољством диригент „Сањалица“ Сања Стојковић.

Треба рећи да су на овом такмичењу, поред хорова из Србије, учествовали и хорови из Црне Горе, Босне и Херцеговине и Хрватске.

Према речима Стојковићеве „Сањалице“ су се у складу са пропозицијама фестивала представиле репертоаром од четири композиције.То су српски напев „Хвалите име Господње“, „На ранилу“- Стеван Мокрањац, сплет српских песама у аранжману Бојана Станковића и чувена мелодија „Пинк Пантер“, уз клавирску пратњу професора Ивана Стојановића.

О наградама је одлучивао трочлани жири у коме су били еминентни диригенти Ђорђо Ђиото из Италије, Драгана Јовановић из Србије и Александра Кнежевић са Музичке академије на Цетињу.

Дечији хор „Сањалице“ на овом међународном такмичењу у Херцег Новом, учествовао је захваљујући подршци Општине Прокупље, Дома културе, Феријалног савеза Прокупље, Црвеног крста Прокупље, као и Самосталне занатско трговинске радње „Чутура“. 

Коментара: 0


#   Прокупље   хор  сребрна медаља  Дом културе Прокупље  Сањалице (дечји хор)  Херцег Нови  Међународни фестивал хорова
@
[ Додај коментар ]