Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Спектакл у Светосавском дому: Музика Дечјег ансамбла „Бранко“ и швајцарског ансамбла „Министрингс“ брише границе

rssBookmark and Share

Ниш 24.10.2019. З.С. Јужна Србија Инфо

"И за слух и за очи, општи је коментар публике у пуној сали Светосавског дома у Нишу, након својеврсног музичко-сценског, спектакла, наступа ансамбла „Министрингс“, Конзерваторијума из Лозане у Швајцарској и Дечјег-омладинског црквеног хора „Бранко“.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Вечерас је у великој сали Светосавског дома, при Саборном храму у Нишу, одржан заједнички концерт, ансамбла „Министрингс“, Конзерваторијума из Лозане у Швајцарској и Дечјег-омладинског црквеног хора „Бранко“, а све у оквиру сарадње и пројекта „Музички сусрет Швајцарске и Србије“.

"Ово вече је доказ, да нам је Господ подарио музику као дар, а када се споје младост и таленат, музика брише све границе", изјавио је протејереј-ставрофор Ненад Микић, захваливши се гостима из Лозане на сјајном извођењу, уз наду да ће се овако успешна сарадња, између два уметничка друштва и даље наставити.

Први део музичке вечери, обележио је наступ малог хора "Бранко", под сигурном диригенстском палицом Јоване Микић. Њихово, сада већ искусно извођење духовних и световних композиција, изазвало је овације присутне публике у Светосавском дому, 

Пре наступа фолклорног ансамбла, увежбаног вештим "корацима" кореографа Владице Јаношевића, изненађење вечери је представљање Камерног оркестра, као новине у НЦПД "Бранко", који је разгалио посетиоце, тактовима словенских валцера.

И на крају како и доликује, гости, који су својим сигурним сценском наступом уз музику, покрет, глуму и талентованим извођењем, познате "потпури", ирске, оријенталне, јеврејске и ромске музке, одушевили иначе "тешку на аплаузу" нишку публику, која је "френетичним" аплаузом поздравила младе уметнике и испратила њихов наступ.

Сама завршница вечерашњег концерта, је обележена заједничким извођењем, познатих јужносрпских (македонских) изворних песама, "Јовано, Јованке" и "Македонско девјоче"..


#   Ниш   Швајцарска   Црквено играчко-певачки ансамбл Бранко   Светосавски дом   Министрингс ансамбл   Ненад Микић прота
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима