Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

„Студија Парадокса" у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 12.07.2018. Јужна Србија Инфо

НКЦ позива на отварање изложбе Сање Девић под називом „Студија Парадокса" у петак 13. јула Галерији Нишког културног центра, са почетком у 19 часова.

„Студија Парадокса" у Нишу

Сања Девић (1980), дипломирала је на Факултету уметности у Нишу. Постдипломске магистарске студије завршила је 2013. године на Факултету ликовних умјетности Цетиње. Током професионалног рада, реализовала је велики број пројеката за клијенте широм света у свим областима графичког дизајна. Њена излагачка делатност броји десет самосталних изложби и преко педесет групних изложби у земљи и иностранству. Добитник је више награда за радове из домена графичког дизајна. Њени радови објављивани су у књигама и часописима у земљи и иностранству. Од 2008. члан УЛУПУДС-а на Дизајн секцији. Од 2017. члан је нишког огранка Асоцијације интерактивног дизајна (ИXДА НИС). Од 2011. године више пута је била члан жирија на уметничким такмичењима. Запослена је на Факултету уметности у Нишу као доцент на Департману за примењене уметности.

РЕЦЕНЗИЈА

Радови Сање Девић резултат су промишљања и покушаја да се проникне и одговори на суштинска питања настанка, постанка и одржања у посве апсурдном свету и окружењу бомбардованом енормном количином података и информација. 

Водећи се сазнањем да уметничко дело није прост скуп форми, уметница полази од претпоставке да слика света нераскидиво везаног за форму не постоји. Уметност сада не именује већ изражава. То је шанса да појединац своју слободу и самоостваривост тражи у себи, а не у свеопштем знању.  

Гледајући у ову наизглед апсурдну ситуацију, долазимо до саме суштине овог истраживања где апсурдно значи тражење личног става, а логичка грешка је премиса која терањем аргумената у апсурд ствара нове, више релационе односе. 

То су управо правци које заузима Сања Девић, уметница, дизајнер који мисли АРГУМЕНТОВАНО АПСУРДНО.

Позивамо вас да присуствујете и молимо да, посредством своје медијске куће, обавестите јавност о овој изложби.

Коментара: 0


#   Ниш   изложба   Нишки културни центар   Галерија НКЦ   Сања Девић   парадокс
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима