Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Новости: Таленти за бољи свет

rssBookmark and Share

Алексинац 22.04.2010. М. К, Новости

ВЕЛИКА сала Дома културе у Алексинцу била је препуна, јер су заједно били награђени песници и њихови обожаваоци. И овај податак најбоље илуструје колико су популарни Књижевни сусрети „Гордана Брајовић“...

Новости: Таленти за бољи свет

...  које већ тринаест година организују „Новости“ и Центар за културу. Овакви књижевни дани, на најбољи начин, промовишу и подстичу најталентованије ствараоце основних и средњих школа.

Овогодишњи председник жирија, истакнути писац за децу Слободан Станишић, истакао је да је преко две хиљаде најмлађих писаца послало своје песме, приче и драме.

- Ово је заправо најмасовнији и најпопуларнији књижевни конкурс у Србији - истакао је Станишић. - Дани истакнуте новинарке и сјајног песника Гордане Брајовић стварају нову песничку генерацију која ће пером градити бољи свет.

Важно је истаћи да је осамдесетак најбољих из Параћина, Димитровграда, Новог Сада, Ниша, Београда, Бијељине, Варварина и других места добило своје заслужене награде.

Председник општине Алексинац, Иван Димић, поздравио је учеснике овог својеврсног песничког фестивала и рекао да оваква манифестација доприноси развоју и афирмацији града и да ће увек имати велику подршку овдашњих челника.

У име компаније „Новости“, Миломир Краговић, уредник издавачке делатности уручио је награду „Гордана Брајовић“ писцима Гордани Тимотијевић за књигу „Седмо краљевство“ и Љубомиру Ћорилићу за збирку песама „Благо божије“. Жири је ове књиге прогласио најбољим између два фестивала. Тринаести књижевни сусрети завршили су се обиласком Суботинца, родног места Гордане Брајовић, после чега су на књижевној вечери представљени овогодишњи лауреати.

http://www.novosti.rs/code/navigate.php?Id=12&status=jedna&vest=177112


#   Алексинац   Бованско језеро   Јужна Морава   Гордана Брајовић   песници   Иван Димић   председник општине   Миломир Краговић   Центар за културу   књижевни конкурс
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима