Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Збирке прича "Мој муж"

rssBookmark and Share

Ниш 14.11.2017 Јужна Србија Инфо

У оквиру „Дана Стевана Сремца“, који ће се ове године одржати од 15. до 17. новембра, када ће бити свечано уручена престижна књижевна награда „Стеван Сремац“, у среду, 15. новембар 2017, у 19 сати, биће представљање збирке прича „МОЈ МУЖ“ Румене Бужаровске.

Збирке прича "Мој муж"

Збирка прича „Мој муж“ Румене Бужаровске (издавач „Booka“, Београд, 2017) експлицитно, бритко, у (само)ироничном, каткад и хумористичном тону, али без патетике, задире у табуизиране теме и разоткрива улоге у којима се налази жена данашњице. Пратећи врло јасну наративну линију, Бужаровска скицира гротеску женског света, са акцентом на све моралне и емотивне крхотине са којима се једна жена, под теретом мушке доминације, суочава. Зато је књига „Мој муж“ врло брзо задобила огромне симпатије женске читалачке публике у региону.
 
Румена Бужаровска (1981, Скопље), књижевница, преводилац, доцент америчке књижевности на Филолошком факултету у Скопљу. До сада је објавила збирке прича: „Жврљотине“ (2007), „Осмица“ (2010), „Мој муж“ (2014). Њене приче су превођене на енглески, немачки, француски, словеначки, бугарски и хрватски језик. Бави се и књижевним преводом са енглеског на македонски језик. Према мишљењу Лондонског сајма књига 2016. године, Бужаровска је уврштена у десет најзанимљивијих младих европских писаца.

 

Коментара: 0


#   Ниш   књига  Стеван Сремац   Нишки културни центар   Румена Божуровска  Мој муж књига  Дани Стевана Сремца
@
[ Додај коментар ]