Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Апел за скупљање крви за помоћ повређеној Теодори

rssBookmark and Share

Грејач 10.11.2020. Алексинац.Нет

Позивамо све добровољне даваоце крви да се пријаве за хуманитарну акцију коју организујемо у сарадњи са Заводом за трансфузију крви.

Апел за скупљање крви за помоћ повређеној Теодори

У селу Грејачу јуче око 15 часова се догодила саобраћајна незгода где је аутобус ударио девојчицу 6 разреда која је том приликом задобила тешке телесне повреде опасне по живот.

Девојчица Теодора Младеновић је оперисана у болници у Нишу, где је примила 16 боца крви али је и даље у коми. Операције су трајале више од осам сати непрекидно.

Након незгоде, а поводом збрињавања повређене ученице огласили су се хуманитарни активисти, конкретно клуб добровољних даваоца крви из Алексинца. Преносимо њихов апел

Поштовани хуманитарци - добровољни даваоци крви и племенити људи

Једанаестогодишња Теодора Младеновић ученица 5. разреда основне школе у грејачу тешко је повређена у саобраћајној несрећи када је ударио и тешко повредио аутобус који превози запослене раднике фирме "Јура".

Тешко повређена Теодора са вишеструким преломима хитно је оперисана у дечјој хируршкој клиници у ниши и по речима оца Ивице трајала је више од 11 сати. Захваљујући пожртвованости и високој професионалности и стручности хируршких тимова мала Теодора је извучена из чељусти смрти.

Њена борба за живот траје и наставља се из дана у дан и за спас је у овом тренутку потребна крв нулте групе негативни резус фактор. Крв се може дати у заводу за трансфузију крви у нишу сваког дана.

Велика акција клуба ДДК „Хумано срце“ за малу Теодору тешко повређену у саобраћајној несрећи.

Позивамо све добровољне даваоце крви да се пријаве за хуманитарну акцију коју организујемо у сарадњи са Заводом за трансфузију крви.

Алексинац.Нет


#   саобраћајна незгода   ддк   Грејач   Теодора Младеновић
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима