Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Глумац Андрија Милошевић именован за уметничког директора 59. Филмских сусрета у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 10.05.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

На недавно одржаној седници Савета фестивала, глумац Андрија Милошевић постављен је на позицију уметничког директора 59. Филмских сусрета у Нишу. Овогодишњи Филмски сусрети ће се одржати од 24. до 30. августа на Летњој позорници у Тврђави, обећавајући седмицу богату филмским остварењима и уметничким доживљајима.

Фото: Фави продукција - Андрија Милошевић  Фејсвук
Фото: Фави продукција - Андрија Милошевић Фејсвук

На истој седници, за председницу Савета је изабрана Светлана Китић, док су чланови Савета из Града Ниша Јелена Живадиновић, Марија Ћирић и Јелена Томић. У име Удружења филмских глумаца Србије, изабрани су Растко Јанковић, Виктор Савић, Петар Бенчина и Фуад Табучић. Срђан Савић, директор Нишког културног центра и Фестивала, аутоматски је члан Савета, изјавијо је уредник филмског програма НКЦ Дејан Дабић гостујући на РТВ Белами.

Селекциона комисија овогодишњег фестивала чиниће Дејан Дабић, уредник филмског програма НКЦ, Растко Јанковић, председник УФГС, и Срђан Савић, директор НКЦ.

Пријава филмова за учешће на овогодишњем фестивалу биће отворена од 15. маја до 15. јуна 2024. године. Одабир филмова који ће бити приказани током фестивала имаће кључни утицај на квалитет целокупног догађаја.

Прошлогодишњи Филмски сусрети су обележени изузетном посвећеношћу нишке публике, која је готово сваке вечери попуњавала Летњу позорницу, демонстрирајући своју верност овом фестивалу.

Фестивал глумачких остварења домаћег играног филма „Филмски сусрети“ – Ниш је јединствена манифестација филмске уметности која се фокусира на признање и слављење креативног рада филмских глумаца. Покренут давне 1966. године, овај фестивал представља један од најзначајнијих културних догађаја у Нишу, подржан од стране Удружења филмских глумаца Србије и Града Ниша.


#   Ниш   глумци   Филмски сусрети   Дејан Дабић   филмски сусрету 2024   Уметнички директор
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима