Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

И општина Медијана се укључила у помоћ породицима чије су куће изгореле

rssBookmark and Share

Ниш 10.04.2021. Јужна Србија Инфо

Градска општина Медијана издвојиће за породице чије су куће страдале у пожару у Улици Александра Медведева помоћ у укупном износу од 200 хиљада динара. Ово је одлучено на седници Већа ове општине, уз позив грађанима који су остали без домова да носиоци домаћинстава већ у понедељак дођу у општину и поднесу захтеве за помоћ, како би им што пре била исплаћена.

И општина Медијана се укључила у помоћ породицима чије су куће изгореле

-Морамо да будемо солидарни и помажемо свим грађанима Ниша када су овакве ситауције у питању и када је потребна ургентна помоћ. Све Нишлије па и нас у највећој нишкој општини је потресла вест о пожару улици Александра Медведева, код техничких школа, у коме је без крова над главом остало четрдесетак људи, међу којима има и деце - рекао је председник Градске општине Медијана Небојша Коцић. - Иако се овај монтажни објекат не налази на нашој територији, хуманост не познаје границе и  Градска општина Медијана на овај начин даје свој допринос, да породице којима је у овом тренутку помоћ преко потребна, лакше преброде невољу која их је задесила – додао је Коцић.  

Бараке некадашњег нишког Грађевинара, у којем је живело десет породица, потпуно су изгореле у ноћи између 8. и 9. априла. Причињена је велика материјална штета. На сву срећу жртава није било, захваљујући полицији, служби Хитне помоћи и брзој интервенцији ватрогасних екипа. 

 


#   Ниш   пожар   Медијана градска општина   хуманитарна помоћ   Небојша Коцић   Александра Медведева улица
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима