Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Из Топличког округа апелују на грађане: Не палите ватру на отвореном, казна и до милион динара

rssBookmark and Share

Прокупље 24.03.2019. Јужна Србија Инфо

На састанку, који су одржали представници Топличког управног округа и Одељења за ванредне ситуације у Прокупљу, закључено је да грађани ни у ком случају не треба да пале ватру на отвореном, због учесталих пожара.

Илустрација: subvencije.rs
Илустрација: subvencije.rs

С тим у вези, Одељење за ванредне ситуације у Прокупљу издало је саопштење.

„Спаљивање ниског растиња и остатака стрних усева представља опасност од ширења ватре и изазивања пожара који може да угрози људе и причини материјалну штету“, каже се у саопштењу и додаје да Закон о заштити од пожара забрањује спаљивање остатака стрних усева, биљних остатака и смећа на отвореном простору, као и паљење отворене ватре у шуми и на удаљености 200 метара од руба шуме.

„Непоштовање законских мера, заштите од пожара, повлачи прекршајну одговорност, за коју су прописане новчане казне, за физичко лице 10.000 динара, а за правно лице од 300.000 до 1.000.000 динара“, каже се у саопштењу.

Такође, упозоравају се грађани, да ће припадници Одељења за ванредне ситуације у Прокупљу појачати надзор над спровођењем мера заштите од пожара на отвореном простору, а против особа које не поштују ово, поднеће захтев за покретање прекршајног поступка.

Коментара: 0


#   Прокупље   пожар   Топлички округ   казне   њива   новчане казне
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима