Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Kонкурс за пријем кандидата у Војну академију Министарства одбране за потребе Хеликоптерске јединице МУП-а

Bookmark and Share

Булевар Зорана Ђинђића 29.03.2022. Јужна Србија Инфо

МУП расписало је конкурс за пријем кандидата из грађанства у Војну академију Министарства одбране за потребе Хеликоптерске јединице МУП-а. Конкурс је отворен oд 2. до 31. марта 2022. године и објављен је на интернет страницама Министарства унутрашњих послова www.mup.gov.rs и Војне академије www.va.mod.gov.rs, где се заинтересовани кандидати могу информисати о свим детаљима и условима конкурса...

Kонкурс за пријем кандидата у Војну академију Министарства одбране за потребе Хеликоптерске јединице МУП-а

Министарство унутрашњих послова Републике Србије расписало је конкурс за пријем кандидата из грађанства у Војну академију Министарства одбране за потребе Хеликоптерске јединице МУП-а.

Конкурс је отворен oд 2. до 31. марта 2022. године и објављен је на интернет страницама Министарства унутрашњих послова www.mup.gov.rs и Војне академије www.va.mod.gov.rs, где се заинтересовани кандидати могу информисати о свим детаљима и условима конкурса.

У школској 2022/2023. години примају се три кадета на студијски програм Основне академске студије Војно ваздухопловство, а кандидати треба да испуњавају опште и посебне услове конкурса.  

Између осталог, неопходно је да су кандидати држављани Републике Србије са пребивалиштем у Србији,  да имају мање од 21 године, да су завршили четворогодишњу школу техничке струке или гимназију, да су током свих година школовања остварили најмање врло добар успех.

Пријава на конкурс подноси се Министарству унутрашњих послова, Сектору за људске ресурсе, Булевар Зорана Ђинђића 104, 11070 Нови Београд, директно или путем поште са назнаком „За конкурс за пријем у Војну академију“.

Све информације у вези са конкурсом могу се добити сваког радног дана, у периоду од 13 до 15 часова на телефон 011/274-0000, локал 402-81.

Школовање у Војној академији има структуру основних академских студија првог степена у трајању од четири године. После завршетка школовања, кадети стичу високо образовање и стручно звање дипломирани инжењер машинства.

За време школовања кадети станују у интернату, током школовања Министарство унутрашњих послова обезбеђује им стипендију, која на месечном нивоу износи око 50.000 динара, а трошкове школовања сносе Министарство одбране Републике Србије и Министарство унутрашњих послова Републике Србије, на основу уговора којим се регулишу међусобне обавезе.

Након успешно завршеног школовања у Војној академији, кадети стичу могућност пријема у радни однос у Министарство унутрашњих послова – Хеликоптерску јединицу, на радно место професионални пилот, на одређено време у својству приправника, а након истека приправничког стажа и положеног стручног испита, примају се у радни однос на неодређено време.


#   МУП РС   конкурс   Булевар Зорана Ђинђића   хеликоптер   Војска Србије   Хеликоптерска јединаца
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима