Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Конкурс Црвеног крста Србије „Крв живот значи” за основце и средњошколце

rssBookmark and Share

Прокупље 02.03.2023. Јужна Србија Инфо

Црвени крст Србије је расписао традиционални конкурс „Крв живот значи” као вид промоције добровољног давања крви уз учешће ученика основних и средњих школа који на креативан начин доприносе промоцији добровољног, ненаграђеног и анонимног давања крви, казали су у Црвеном крсту у Прокупљу.

Конкурс Црвеног крста Србије „Крв живот значи” за основце и средњошколце

Како су навели конкурс траје од 1. до 31. марта 2023. године а спроводи се кроз ликовно, литерарно и видео изражавање, видео снимцима, постерима и другим видивима израде видео ефеката и порука компјутерском технологијом у којима се промовише добровољно давалаштво крви.

Ученици конкуришу у три узрасне категорије и то од првог до четвртог разреда и од петог до осмог разреда основне школе и од првог до четвртог разреда средње школе.

Најуспешнији радови, које одаберу најпре комисија Црвеног крста у Прокупљу и Комисија Црвеног крста Србије, биће награђени пригодним и вредним наградама и промовисани на свечаности у Недељи Црвеног крста Србије.

– Радови треба да се одликују оригиналношћу, да позивају на акцију и уједно да промовишу лепо и праве људске вредности, а садржај радова треба да буде усклађен са узрастом аутора, казали су у Црвеном крсту у Прокупљу и позвали све ученике из свих школа у Прокупљу да се одазову конкурсу јер ће најуспешнији аутори бити награђени вредним наградама у виду лаптоп рачунара и друге технике, као и вредних школских учила и ђачког прибора.

-Будите оригинални и обавезно конкуришите, позивају из Црвеног крста у Прокупљу и подвлаче да се сви заинтересовани о начину слања и условима конкурса могу подробније информисати путем мејл адресе www.redcross.org.rs . Такође додају да се радови након завршеног конкурса неће враћати на адресу аутора.

Радови за конкурс могу се додстављати организацији Црвеног крста у граду и општини на чијој се територији налази школа одакле је ученик, а конкурише се у три категорије за најбољи ликовни рад, најбољи литерарни рад и најбољи видео спот или кратак филм.

За израду ликовних радова дозвољене су све технике ликовног изражавања уз напомену да на радовима мора бити заступљен знак Црвеног крста. Како наводе треба избегавати употребу графитних оловака, дрвених бојица, шљокица или материјала који се лако може оштетити у транспорту.

Литерарни радови могу бити писани у прози и стиховима у дужини од највише две стране А4 куцаног текста, фонт Ариал, величина слова 12, без прореда и морају промовисати добровољно, анонимно и ненаграђено давање крви.

Такође за награду конкурише и мотивациони видео спот или филм о раду са младима на промоцији добровољног давалаштва крви. Видео спот или филм може трајати до 3 минута, и током видео поруке мора бити заступљен знак Црвеног крста. Видео спот или филм мора имати говор или музичку подлогу која не подлеже ауторским правима.

Такође сви снимци морају бити у 16:9 видео формату, резолуције SD (720 x 576) или HD (1280 x 720) или full HD (1920 x 1080), kodek format mpeg2 H264 za kompresovanje.

Сви радови литерарни и ликовни на полеђини морају садржати име и презиме аутора, назив школе и разреда као и града или општине из кога долазе и име и презиме наставника, професора или ментора и на почетку филма морају бити наведени исти ти подаци.


#   Прокупље   Црвени крст орг.   ученици   конкурс   Завод за трансфузију крви
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима