Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

МУП: У току је акција појачане контроле брзине кретања возила

Bookmark and Share

08.08.2022. Јужна Србија Инфо

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције, спровешће од 8. до 14. августа ове године акцију појачане контроле саобраћаја која ће бити усмерена на контролу брзине кретања возила.

МУП: У току је акција појачане контроле брзине кретања возила

Акција ће се спроводити у 30 држава чланица организације ROADPOL (мрежа саобраћајних полиција Европе).

Саобраћајна полиција ће свакога дана акције ангажовати све расположиве уређаје за мерење брзине кретања - ручне радаре, радаре у системима видео надзора и уређаје за мерење брзине у возилима без обележја полиције тј. „пресретачима“, док ће на ауто-путевима бити мерена и просечна брзина кретања возила коришћењем проширеног и унапређеног система. 

Напомињемо и да ће одређени број патрола снимати брзину кретања без заустављања возача, а власници возила која буду снимљена у прекорачењу добиће на кућну адресу позив да се изјасне о идентитету лица које је учинило прекршај.  

Министарство унутрашњих послова још једном апелује на све возаче да поштују ограничење брзине кретања и наглашава да се од почетка ове године, због неприлагођене брзине кретања, догодило 140 најтежих саобраћајних незгода у којима је погинуло укупно 155 лица.

Због тога је откривање прекршаја прекорачења брзине један од приоритета Управе саобраћајне полиције. Од почетка ове године, због учињеног прекршаја прекорачења брзине санкционисано је више од 230.000 возача, што је за 25 одсто више у односу на исти период прошле године.


#   саобраћај   возила   МУП РС   саобраћајна полиција   просечна брзина
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима