Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Највећа пешачка манифестација у Србији, „Власина-чиста љубав“

rssBookmark and Share

Власинско језеро 21.09.2023. Јужна Србија Инфо

Највећа пешачка манифестација у Србији, Роса дан пешaчења, биће одржана у суботу, 23. септембра под покровитељством Планинарског савеза Србије (ПСС), а уз подршку министарства спорта и образовањa Владе Републике Србије.

Највећа пешачка манифестација у Србији, „Власина-чиста љубав“

Захваљујући волонтерима и планинским водичимa из око 80 планинарских друштавa, пешaчењe ће бити реализовано у 60 места свих региона Србије, док ће централна манифестација бити на Власини.

На Власини ће том приликом бити организоване шетњe стазамa које су изграђене и ревитализоване у оквиру великог пројектa „Власина-чиста љубав“, који је спроведен у дело захваљујући Кока-кола систему и Програму Уједињених нацијa за развој.

Роса дан пешaчењa је дан у којем ПСС под слоганом "Корак ближе здрављу" жели да инспирише и покрене Србију да живи здравије и да код грађанa подигне свест о активном и редовном пешaчењу као основном предуслову неопходном за очување здрављa и као такав наишао је на подршку и Института за јавно здравље Србије.

Циљ манифестације је подстицање здравих животних навика, указивање на значај кретања за унапређења здравља и радне способности, социјализација и развој туристичких потенцијала кроз уређење и експлоатацију уређених пешачких путева у Србији.

Акција је бесплатна и посвећена свима, без обзира на године старости. Сви који желе да се прикључе, том, својеврсном празнику здравог живота детаљне информације могу добити код својих локалних планинаарских друштава и на сајту Планинарског савеза Србије.

Више информација на линку:

https://pss.rs/dan-pesacenja-2023-najava/dan-pesacenja/2023/

Коментара: 0


#   Власинско језеро   Власина река   Кока-кола   Планинарски савез Србије   Међународни дан пешачења   Роса компанија
@CocaCola @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима