Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Опрез: У Нишу и целој земљи данас почела акција појачане контроле саобраћаја

rssBookmark and Share

Ниш 01.04.2019. Јужна Србија Инфо

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције, у периоду од 1. до 7. априла 2019. године спроводе акцију појачане контроле саобраћаја која ће бити усмерена на контролу брзине кретања возила

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Ова акција ће почети сутра на свим важним путним правцима у 29 држава које су чланице организације ТИСПОЛ (Мрежа саобраћајних полиција Европе).

Припадници саобраћајне полиције ће ангажовати све расположиве  уређаје за мерење брзине кретања - ручне радаре, радаре у системима видео надзора и уређаје за мерење брзине у такозваним „пресретачима“, док ће на аутопутевима бити мерена и просечна брзина кретања возила.

Полицијски службеници ће приликом заустављања сваког возила које прекорачи дозвољену брзину кретања контролисати и коришћење сигурносних појасева, а сваки контролисани возач биће алкотестиран.

Такође, у среду, 3. априла, реализоваће се целодневна акција „Speed Marathon“, која се спроводи на свим европским путевима, током које ће на најважнијим путним правцима бити непрекидно мерена брзина у трајању од 24 часа.

Министарство унутрашњих послова напомиње да се неприлагођена брзина јавља као утицајни фактор у готово половини саобраћајних незгода са погинулим лицима.

 


#   Ниш   полиција   саобраћај   контрола   МУП РС   саобраћајна полиција   видео надзор
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима