Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Седница СГ Ниша: Одборници сутра гласају о мрежи школа

rssBookmark and Share

Ниш 18.03.2019. Белами, Јужна Србија Инфо

Седница Скупштине града, тридесет друга по реду, одржава се сутра у девет сати у згради Градске управе.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Одборници ће се изјашњавати о 33 тачке дневног реда, између осталог, гласаће се за предлог нове мреже основних школа и предшколских установа, према којем је пет школа, због смањеног броја ђака, припојено најближим већим школама, те се број матичних школа смањује са досадашње 34 на 29 школа. Биће речи и о извештају комисије за подстицај развоја талентованих ученика и студената.

Како је најављено, Комисија, која одлучује о додељивању стипендија ђацима и студентима, предлаже повећање садашњег месечног износа стипендије од 6.500 динара за ђаке, о чему би требало да се изјасни Скупштина града.

Овом приликом одлучиваће се и о додељивању средстава из градског буџета ЈКП "Тржница”, за текућу ликвидност.

Градска стамбена агенција, пак, тражила је повећање износа за инвестирање у изградњу социјалних станова у Улици Мајаковског. Према овом предлогу, о којем ће одлучивати одборници, вредност инвестиције повећава се са 376 на 422 милиона динара, ради изградње ламела седам, осам и девет, за шта се тражи “зелено светло” Скупштине града.

Гласаће се и о изменама и допунама Статута Града Ниша, али и Статута Јавног предузећа Дирекција за изградњу града.

Такође, одборници ће одлучивати о усвајању програма рада низа установа из области културе, образовања и социјалне заштите.

Одборници ће сутра расправљати и о изменама решења о образовању Штаба за ванредне ситуације, као и о извештају о раду Штаба у претходној години и програму за текућу годину.

Такође, одборници ће се изјаснити и о раду главног градског урбанисте Николе Лечића у 2018. години.

Коментара: 0


#   Ниш   школе   инвестиције   седница   Дирекција за изградњу   Градска стамбена агенција   Скупштина града Ниша   Скупштина града
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима