Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Трио Анима", три професорке са нишког Факултета уметности одржаће концерт „Светске премијере – 20 година магије“

rssBookmark and Share

Ниш 23.10.2023. Виолета Милићевић Нишке вести, Јужна Србија Инфо

Концертом у Светосавском дому, при Саборном храму у Нишу 24. октобра са почетком у 19. сати, Трио Анима који чине три професорке Факултета уметности у Нишу, ове године обележава 20 година уметничког рада и постојања. Улаз слободан.

Фото: фејсбук
Фото: фејсбук

Овај велики јубилеј обележиће гала концертом који је назван „Светске премијере – 20 година магије“.

Тим поводом трио ће имати велику част да премијерно изведе композиције реномираних светских и домаћих аутора који су своја дела посветили управо овом саставу: Александар Сале Седлар, Драган Томић, Предраг Радисављевић, Огњен Поповић (Србија), Валентина Дутина (БиХ), Гиордано Да Нисси (Италија), Бриан Мартинез (Шпанија)

„Ми смо један од ретких састава на овим просторима који у континуитету траје толико дуго. Можда у Србији постоји један или два састава који имају тако дугу традицију, али у Нишу и нашем делу Србију смо свакако једине које раде у континуитету“, казала је Ана Величковић Игић и додала да их је у наступима једино корона мало омела.

Доказ преданом раду је и 2018. године добијена Плакета, као високо признање Факултета уметности из Ниша, за континуирану афирмацију Факултета уметности, Универзитета и Града Ниша.

„На свом репертоару трио има оригиналне композиције светских и домаћих аутора свих епоха, али особеност овог ансамбла је промоција српске музике од традиционалне у новим аранжманима до савремене. Многи савремени композитори су нам посветили своја међу којима су: Драган Томић, Миодраг Миладиновић, Бојан Станковић, Вера Станојевић (САД), Бриан Мартинез (Шпанија)“, казала је Величковић.

Несвакидашњи репертоар је тајна њиховог двадесетогодишњег трајања.


#   Ниш   Факултет уметности   Светосавски дом   класична музика   Трио Анима
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима