Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Уредно водоснабдевање на подручју Прокупља, ипак апел за рационалну потрошњу

rssBookmark and Share

Прокупље 29.06.2021. Јужна Србија Инфо

Тропски летњи дани нису угрозили водоснабдевање на територији Прокупља, које се за сада одвија без потешкоћа, саопштили су надлежни у Јавном комуналном предузећу „Хамеум“. Сви водосистеми са којих се град, као и сеоско подручје Прокупља снабдева пијаћом водом, раде пуним капацитетом.

Уредно водоснабдевање на подручју Прокупља, ипак апел за рационалну потрошњу

Са задовољством могу да кажем да је водоснабдевање града уредно, иако смо недавно имали мање поремећаје који су уобичајени када се нагло повећа потрошња воде. Оно што желим да нагласим, запажено је да се вода троши ненаменски, за заливање башти, пластеника, расхлађивање дворишта, као и за пуњење базена, што је изазвало мање поремећаје у водоснабдевању, казао је технички директор ЈКП „Хамеум“, Мома Милојковић и додао да је оно сада уредно на целом подручју Прокупља.

Из ЈКП „Хамеум“ апелују на потрошаче да рационално користе воду и упозоравају да су од данас на трену инкасанти који контролишу потрошњу, као и комунални инспектори, што значи да ће се кажњавати потрошачи који воду троше ненаменски.

Иначе, Прокупље је један од ретких градова који и током летњег периода има уредно водоснабдевање. Највећи водосистем „Бресница“ тренутно обезбеђује максималних 80 литара воде у секунди, водосистем „Хисар“ 45 литара, док је доток воде из водосистема „Бумбурек“ 25 литара у секунди. То значи да ће ово лето бити мирно што се тиче водоснабдевања, али само уз наменско и рационално трошење воде.


#   Прокупље   вода за пиће   ЈКП Хаммеум   Хамеум ЈКП
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима