Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вече поезије – Међународно удружење књижевних стваралаца и уметника "Неказано и пријатељи"

rssBookmark and Share

Ниш 08.06.2023. Јужна Србија Инфо

У циљу успостављања и одржавања сарадње на пољу културе, у Нишком културном центру ће у петак 9. јуна 2023, од 19 сати у Малој сали НКЦ- а бити одржанo Вече поезије, у којем ће учествовати песници из Црне Горе, Бугарске, Холандије и Србије.

Вече поезије – Међународно удружење књижевних стваралаца и уметника "Неказано и пријатељи"

Публици ће се представити Димана Иванова, Винка Марстиеповић Леринц, Роза Бојанова, Наталија Недељкова и Вили Колева.
 
Димана Иванова  је рођена 1979. у Варни у Бугарској, а 2003.  дипломирала на Универзитету Ст. Климент Охридски у Софији, као магистар филолог на два одсека: Славенска филологија – профил Чешки језик и литература и Француска филологија. Докторирала је Компаративну књижевност на Карловом универзитету у Прагу. Два пута је освајала награду за младе преводиоце на Конкурсу Стопама Г. Бригора Ленкова у организацији Чешког центра у Софији. Добитник је и Награде Удружења бугарских преводиоца за најбољи превод с бугарског на страни језик  за 2017, за збирку поезије Chakerine Yosifove Tanka knjiga, на словачком језику. У књижевним новинама у Бугарској је превела и објавила књиге многим уметницима  из Чешке, Словачке, Енглеске и Француске. Аутор је четири књиге поезије: Позив оцу („Ergo”, Софија, 2012), Азбука жеља („Skalino & quot”, Софија, 2016), Som ako morska vodá sam (Ars poetica”, Braztislava, 2018), Ружичасто сунце („Ergo”, Софија,  2021).

О књизи Димане Иванове "Ружичасто сунце" ће говорити Сафета Осмичић, песник из Холандије, а о књизи Винке Марстијеповић Леринц "Не дај ми да одем"  говориће Лабуд Н. Лончар, председник Међународног удружења књижевних стваралаца и уметника "Неказано". 
У програму ће учествовати и чланови Удружења писаца Чегар Ниш. Улаз је слободан. 

Уредник програма Татјана Миленковић.

Коментара: 0


#   Ниш   Србија   Бугарска   поезија   Црна Гора   Нишки културни центар   Холандија
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима