Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Mlečni kefir, Kefirna zrnca za pravljenje mlečnog kefira količina za 1/2L

10.12.2018.
Mlečni kefir, Kefirna zrnca za pravljenje mlečnog kefira količina za 1/2L

Prirodni probiotik za bolji imunitet i zdravlje za celu porodicu. .
Kefirna zrnca, kao i čitava kultura njihove upotrebe i upotrebe kefira uopšte vode poreklo sa Kavkaza gde stanovništvo hiljadama godina unazad živi zdravo i dugovečno bez ikakvih bolesti što pripisuju konzumaciji napitka spravljanog od kefirih zrnaca.
Kefirna zrnca su po sastavu mešavina proteina, aminokiselina, lipida i topljivih polisaharida, sadrže simbiozu između sojeva kvasaca i velikog broja dobrih, mlečno-kiselih bakterija koji laktozu u mleku pretvaraju u mlečnu kiselinu i omogućava mu kiselkast ukus i neograničen rok trajanja. Pored više od 30 sojeva bakterija i raznih vrsta kvasaca kefir predstavlja idealan probiotski napitak.
Kefirna zrnca su večna, odnosno nemaju rok trajanja i nemoguće ih je proizvesti u laboratoriji. Ako pažljivo brinete o njima, trajaće vam ceo život i sama će se razmnožavati.
O zdravstvenim učincima kefira se dosta piše što možete naći na internetu ali najvažniji je što jača imuni sistem. Osim toga reguliše probavu, izbacuje pesak , savetuju ga osobama sa visokim krvnim pritiskom, reguliše masnoću i nivo šećera u krvi, značajan je njegov pozitivan učinak kod bolesti respiratornih puteva kao što je bronhitis i astma a savetuju ga i kod neuroloških i psiholoških problema kao što su nesanica i depresija. Savetuje se damama u menopauzi za regulisanje simptoma iste( kao što su valunzi, nervoza, razdražljivost, česte promene raspoloženja), a posebno za sprečavanje ili ublažavanje bolesti kao što je osteoporoza pre svega zbog obilja kalcijuma koji sadrži. Idealan je i kog kožnih bolesti kao što su psorijaza i ekcem a može se koristiti i za spoljnu upotrebu za uklanjanje peruti i stimulisanje rasta kose. Poznat je i u detoksikaciji tela ali i kao regulator telesne mase, leči probleme sa probavom i brojne upalne procese koji mogu zahvatiti organizam.
Količina koju kupujete je dovoljna da se napravi 1/2L kefira. Kefirna zrnca su aktivna, svakodnevno se menja mleko, nisu zamrzavana tako da možete odmah početi sa pravljenjem svog napitka, zrnca su lepa i zdrava i porastu kao i ovo prikazano na jednoj fotografiji(slike su moje). .
Postupak za pravljenje je jednostavan a sve što vam je potrebno su staklena tegla, plastična cediljka, plastična ili drvena kašika i posuda u koju će te sipati napravljen kefir, ona može biti od bilo kog materijala samo zrnca ne smeju doći u kontakt sa metalom. Dakle, procedite kefir malo ga properete par sekundi pod mlazom hladne vode (nije obavezno), vratite u čistu teglu i sipate mleko. Ostavite ga na sobnoj temperaturi 24h(u toku toplijih dana najbolje ga držati na sobnoj temperaturi par sati pa prebaciti u frižider inače se promeni struktura zrnaca) procedite i ponovite postupak. Ako želite da bude blaži ukus posle par sati ga prebacite u frižider. Poželjno je promešati ga koji put. Dobijen kefir napitak je blago kiselog i prijatnog ukusa. Kiselost ukusa varira i zavisi od srazmere mleka i količine kefir zrna, zatim i od temperature prostorije gde se čuva.
Sekundarna fermentacija je termin koji se u ovom slučaju odnosi na odlaganje i čuvanje već napravljenog kefir napitka. Dakle, po izradi napitka sledi flaširanje (ne preporučuju se plastični ili metalni predmeti) i odlaganje napitka na sobnoj temperaturi (može se čuvati i do nedelju dana). Ovakvim odlaganjem proces fermentacije se nastavlja, što je izuzetno značajno za osobe netolerantne na laktozu i dijabetičare. Dužim fermentiranjem mikroorganizmi iz kefira prerađuju i poslednje ostatke mlečnog šećera (laktoze) u mlečnu kiselinu i ugljen-dioksid i otuda kiseli ukus. Ovakav kefir (48 sati čuvanja posle izrade) će biti najbogatiji folnom kiselinom i vitaminima B1, B6, B9. Povremeno mešanje odloženog kefira (jedanput na dan) je obavezno, da bi se kolonije kvasaca vratile u kefir i na taj način sprečio nastanak plesni. Sekundarnom fermentacijom se svakako maksimalizuje blagotvorno dejstvo kefira. Slike su moje lično, na njima je prikazan postupak tokom pripreme kefira za koji trebate da odvojite svega 5 minuta dnevno.
Cena zrnaca za pravljenje 1/2L-200 dinara.
Evo sajt gde možete pročitati još nešto o kefiru;
https: //minutzamene. com/kefir-za-zdravlje-i-mrsavljenje/ ili
http: //webtribune. rs/ovo-su-13-veoma-bitnih-razloga-da-pijete-kefir-ne-smete-ih-ignorisati/

Kefirna zrnca šaljem Postexpresom na kućnu adresu istog dana kada ga naručite za sutradan. Možete da poručite porukom ovde, SMS porukom ili na Viber(063/589-696) tako što mi dostavite podatke za slanje i broj telefona, ili ih možete preuzeti lično na mojoj adresi.

Цена 200.00[ Контакт ]

 

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима