Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

90. рођендан ФК Раднички Ниш

rssBookmark and Share

09.11.2013. Autor: D. Stojanović

За разлику од оних који дивљају на трибинама и ван стадиона, постоје и неки други, прави навијачи, што су потврдиле и популарне „мераклије“, верни пратиоци ФК Раднички који су се свом клубу одужили на несвакидашњи начин. Поводом 90. рођендана чувеног „Реала са Нишаве“, управо по идеји поменуте навијачке групе - у парку Чаир, преко пута западне трибине Градског стадиона - засађено је девет садница. Прву је у земљу спустио син трагично настрадалог првотимца Радничког Белог Крстића, Иван, а затим су се ашова латили легендарни голман Миодраг Кнежевић Кнез, председник УО Дарко Булатовић...

90. рођендан ФК Раднички Ниш

- Циљ овог пројекта, који је реализован у оквиру конкурса „Здраво интернет“ у организацији фондације „Ана и Владе Дивац“, заправо је промовисање екологије и здравог начина живота - каже Златко Стојановић, представник „мераклија“ и идејни творац акције под називом „9 садница за 9 деценија клуба“.

А, да је Раднички поново у моди сведочи и податак да ће, на првој наредној седници Градског парламента, први пут, једна нишка улица понети имена двојице славних фудбалера из послератне ере овог клуба: близанаца Павла и Петра Мичића, легендарних Пакија и Пекија. Рођени су 1930, чланови Радничког постали су са 17 година, те одиграли 14 сезона и постали апсолутни су рекордери по броју наступа у дресу вољеног клуба. Петар је играо на 654, Павле је наступио у 582 меча, а Петар на 654 утакмице, постигавши и још непревазиђени број голова - 256.


#   Владе Дивац   Мераклије
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима