Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Кошаркаши Напретка инатом победили Земунце

rssBookmark and Share

Алексинац 01.03.2015. Душан Стевановић, Алексинац.Нет

Људи моји, па дал је то могуће.
Публика није дозволила кошаркашима Напретка да изгубе од фаворизоване Младости из Земуна.

Кошаркаши Напретка инатом победили Земунце
Атмосфера као у Бразилу, али буквално тако. Свако од хиљаду гледалаца који су били на утакмици, могу то да потврде. Нема навијача који на крају утакмице није изашао задовољан , дебело промукао и набреклих дланова.

Кошаркаши Напретка победили су лидера на табели Младост из Земуна са 91:87 (47:46), после пуно преокрета.

Преломни тренутак догодио се 2 секунди пре краја треће четвртине, када су судије свирале 2 техничке заједно за Младост. Искључен је и тренер Напретка Предраг Јаћимовић. Е, тада је прокључала лавина од хиљаду грла и прорадио спортски инат код кошаркаша Напретка. Летели су по терену уз фанатично навијање публике и у задњој четвртини повели са 14:0.

Мислило се да је то крај Земунцима, али ни они се нису предавали. Врло брзо направили су контра скор од 9 0. У првом тренутку зебња и међу играчима Напретка и међу публиком. Тајац. А, онда вулкан поново почи ње да кључа. Понесени том енергијом играчи Напретка дају последње атоме снаге и приводе утакмицу крају, у своју корист.

Са ове утакмице не треба никога издвајати јер сви играчи Напретка који су улазили у игру, дали су свој максимум. Статистички гледано Стевановић је постигао 30 поена, Шикман 21. Код гостију Лалић 24, Радуловић 23.

Било је ово вече за памћење.

 

Коментар Душана Остојића:

Атмосфера је била паклено добра, преко 850 гледалаца, а кошаркаши Напретка никад бољи.

Иако су имали против себе провопласирану екипу Младости из Земуна, али и судије Грујића, Димовског и Ђорђевића, кошаркаши Напретка су показали да су екипа за изузетно поштовање.

Нисам неки познавалац спорта, још мање кошарке, али је и нама лаицима било кристално јасно да су Напреткови момци, екипа за прво место. Заиста ми је жао што постоје проблеми у финансирању клуба, јер кад су Напретковци успели да декласирају Земунце, иако нису редовно тренирали због краткотрајног штрајка, поставља се питање колико би ефектна победа била да је стање у клубу било без икаквих проблема.

У једном делу утакмице се јасно видео покушај судија Андрије Димовског, Бранка Грујића и Игора Ђорђевића да дају све од себе не би ли екипи из Земуна омогућили сигурнну победу. Судије су досуђивале непостојеће прекршаје, техничке грешке, а врхунац је био истеривање тренера Напретка, Пеце Јаћимовића и поклон од три техничке грешке које су на тацни избацили за кошаркаше Младости. На срећу ни то им није помогло.

Генијалци свог посла, Шикман и Стевановић су показали да су играчи за понос, срчани и храбри. Млади Андреа Стевановић је дао укупно 8 тројки, Иако млад момак, није му понестало храбрости, да "распали" кад је било најпотребније.

Сигуран сам једно, да ћу тог момка гледати на једном од наредна два светска или европска првенства, јер му дрес репрезентације загарантован, овако добром игром. Одушевили су ме и стандардно добри МИладиновић, Мојсиловић, а посебно освежење су били Воркапић и Анђелковић којуи су играли храбро и победнички. Делују као будући лидери кошаркашког спорта.

Ова утакмица је била дерби из неколико разлога, а један је и то да је у екипи Младости технички директор Слађан Стојковић Муса, најбољи играч свих времена који је потекао са простиора наше општине. Једно време је био у алексиначком клубу, али због несугласица које у избиле са појединцима у клубу, отишао је из Напретка, директно на место спортског директора Младости из Земуна.

Један део алексиначке публике је из поштовања према Муси јако често проносио гласине градом, да су кошаркашии Младости из Земуна, једна врста дрим тима друге лиге. Да су непобедиви и у гостима и на домаћем терену. Описивали су Земунце и као екипу која два пута дневно тренира, има јаке спонзоре јер је у клубу сива еминенција Андреј Вучић, брат српског премијера, и да су они сигурни путници за виши ранг такмичења.

Поучен тим причама имао сам предубеђење да ћу у кошаркашком контексту гледано, гледати једну обичну кошаркашку утакмицу, у којој екипа Младости као убедљиви фаворит разиграва игру против Напретка. На терену је то изгледало сасвим другачије, екипа Земуна је била неубедљива, помало уплашена алексиначком публиком, и уз то изненађена. Као да нису знали шта их је снашло. Питам се само какав ли би резултат био да су Напреткови играчи имали редовна примања, обећане премије и да нису морали да улазе у штрајк пред овај меч. Да су могли растерећено да тренирају. Сигуран сам да би дебакл Младости био много већи. Овако је резултат испао само 91 - 87 за Напредак. Честитамо им од срца.


#   Алексинац   кошарка   Андреј Вучић   Напредак КК   прво место   Младост КК Земун   Слађан Стојковић Муса   Предраг Јаћимовић
@KKNapredakAl @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима