Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Куп Кораћа: Партизан савладао Звезду и прекинуо вишегодишњи пост

rssBookmark and Share

Ниш 18.02.2018. TimeOut

Црвена звезда и Партизан су играли вечерас у нишком "Чаиру" финални меч Купа Радивоја Кораћа, а успешнија је била екипа Партизана,

Куп Кораћа: Партизан савладао Звезду и прекинуо вишегодишњи пост

Црвена звезда и Партизан су играли вечерас у нишком "Чаиру" финални меч Купа Радивоја Кораћа, а успешнија је била екипа Партизана,

Као и претходне године, о томе ко ће био освајач турнира Купа Радивоја Кораћа у Нишу одлучиваће наше најбоље екипе, Црвена Звезда и Партизан.

Домаћин је поново направио фину увертиру у меч, химну је свирао оркестар Војске Србије.

Већ на почетку меча је Црвена Звезда почела конкретније, а није дангубио Немања Дангубићи коме није било тешко да дође до небрањеног коша и поентира.

Међутим, врло брзо се Партизан консолидовао и добром реализацијом дошао до значајне предности. Звезда у томе периоду није имала решења ниу одбрани, ни у нападу, па је прва четвртина завршена неочекиваним резултатом 9:25.

И у другој четвртини је Звезда имала доста проблема у одбрани. У четвртини у којој је виђен пођеднак број кошева са обе стране (22:24), Партизан је 2 пута стизао до предности од 20 поена (11:31), па се на полувремено отишло резултатом 31:49, солидних 18 поена предности.

У првом полувремену Партизан су носили Новица Величковић (9п) и Вилијам Гос(12п), док је у Звезди најзапаженији био МИлко Бјелица (6п).

Звезда је силовитије кренула у наставак меча, пре свега преко Бјелице, док је Партииан имао проблем да дође до коша, па се предност лагано топила.

Успела је Звезда да до]е до 5 поена заостатка, чинило се да ће у потпуности стићи Партизан, међутим, црно-бели су појачали ритам, залагањем Госа, па иако је ова деоница припала Звезди (24:16), Партизан је сачувао десет поена предности за завршницу меча - 55:65.

Претила је Звезда у четвртој четвртини, била на 4 поена заостатка, али Партизан није испустио предност коју је стекао од првих минута меча.

На крају 75:81, велика победа црно-белих.

 

[ Додај коментар ]

TimeOut

Коментара: 0


#   Ниш   кошарка   Партизан КК   Куп Радивој Кораћ   Црвена Звезда КК   Црвена Звезда   Милко Бјелица   Time Out портал
@PartizanBC @kkcrvenazvezda @timeoutrs @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима