Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Неспоразуми" око суфинансирања спортских клубова у Врању

rssBookmark and Share

Врање 16.03.2018. Јужна Србија Инфо

Чланови Комисије за оцену и избор програма из области спорта, одржали су конференцију за новинаре, на којој су детаљно објаснили поступак избора клубова, чији ће програми бити финансирани из буџета града за ову годину.

"Неспоразуми" око суфинансирања спортских клубова у Врању

По речима председника комисије Марка Тричковића, чланови су почели са радом 15. децембра прошле године и одржали укупно 11 седница.

,,Највећи број клубова оправдао је утрошена средства, док су код одређених утврђене неправилности у финансијским извештајима. Приликом провере руководили смо се искључиво поштовањем Закона о спорту и Правилника који је усвојило Градско веће", истакао је Тричковић рекавши да су извештаји клубова који нису добили средства за ову годину прослеђени Градском правобраниоцу и интерном ревизору. На конференцији је говорио и Ненад Ђорђевић, градски већник за спорт изразивши жаљење што се на овакав начин говори о спорту, у тренутку када клубови остварују највеће успехе. ,,Потпуно смо били свесни свих последица, које је изазвала наша одлука, али морали смо да прекинемо досадашњу праксу. То значи да нећемо кршити Закон о спорту и да према клубовима нећемо имати двоструке аршине", рекао је он. ,,Преузевши власт наша обавеза је да се одговорно понашамо према грађанима, који су нам указали поверење. Не затварамо врата клубовима који нису добили средства, већ чекамо мишљење правобраниоца и интерног ревизора, како би Градско веће донело коначну одлуку. Ово јесте болно, али мора се поштовати закон и мора постојати финансијска дисциплина. Јавност је упозната са извештајем Државне ревизорске институције за 2016. годину, која је утврдила бројне неправилности, између осталог и у области спорта, а ми нећемо дозволити да се било која одлука коси законом. Жао ми је што се манипулише играчима, али ако неко није поштовао закон, мора да сноси и одговорност", рекао је заменик градоначелника Ненад Антић наглашавајући да локална самоуправа није за гашење спортских клубова. Јавности се обратио и Иван Станковић, градски већник који је говорио о фазама за оцењивање спортских програма, а то су правни, финансијски и Закон о спорту.,,Ово није сеча клубова, већ начин да се ради исправно и да се сваки утрошени динар мора оправдати", рекао је он.


#   Врање   Градско веће   локална самоуправа   Градски већник   суфинансирање   Ненад Ђорђевић   Ненад Антић   Марко Тричковић   Иван Станковић   спортски клубови
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима