Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Никола Трајковић четврти пут првак Балкана

rssBookmark and Share

Алексинац 28.09.2015.

У Бања Луци је одржано Отворено Балканско првенство за све категорије и Светски куп до 15 год. у џиу џици. Репрезентативац Србије Никола Трајковић враћа се са златном медаљом.

Никола Трајковић четврти пут првак Балкана

У петак, суботу и недељу 25, 26 и 27. септембра 2015. год. у Бања Луци, у БИХ, у организацији JJIF и EJJF  - Светске и Европске Џиу џицу федерације одржано је Отворено Балканско првенство за све категорије и Светски куп до 15 год. у џиу џици, на коме су наступили 524 такмичара из 21 државе, а међу њима и национална Репрезентација Србије.

За Репрезентацију Србије, поред осталих такмичара, наступила су три такмичара из Џудо и џиу џицу клуба "Н&Ф" из Алексинца, и то: - Милош Миљковић, 2001, из Вакупа, у категорији: наде -60кг, 8 раз. ОШ "Љупче Николић", - Филип Трајковић, 1999, из Алексинца, у категорији: кадети -73кг, 2. год. Алексиначка Гимназија, и - Никола Трајковић, 1997, из Алексинца, у категорији: јуниори -77кг, 4. год. Алексиначка Гимназија.

Најбољи такмичар клуба и актуелни првак Европе из Шведске 2014. - НИКОЛА ТРАЈКОВИЋ је по четврти пут освојио титулу Балканског првака, 2. место је освојио италијан Крисијан Деда док су 3. место поделили немац Патрик Саргорски и црногорски такмичар Михајко Степаничић.

Освајањем златне медаље Никола је освојио и 100 бодова, тако да је побољшао свој пласман са 5. на 3. место Светске ранг листе за јуниоре -77кг, пише Алексинац.Нет.

Филип Трајковић освојио је 5. место после пораза у полуфиналу од словенског и румунског такмичара за 3. место. Остватио је 3 победе против такмичара из Хрватске, Пољске и БиХ али то није било довољно за освајање медаље.

Милош Миљковић се такмичио на Светском купу до 15 година, жреб му није био наклоњен јер је у 1. колу имао такмичара из Русије од кога је изгубио, као и касније у репасажу од такмичара из БИХ, тако да је у генералном пласману делио од 16-20. места.

За Репрезентацију Србије поред Николе златну медаљу освојио је Иван Делла Цроче из Новог Сада у категорији јуниори -69кг, док су сребрне медаље осојили: Саша Тарбук из Смедерева у кат. наде -28кг, Борисав Илић из Шапца у кат. јуниори -62кг и Тимон Чикош из Новог Сада у кат. јуниори -85кг.

Остали такмичари из Репрезентације Србије нису остварили запажене резултате.

 

Коментара: 0


#   Алексинац   џиу џицу   светски куп   N&F џиу џицу клуб НИФ   Никола Трајковић   Алексиначка гимназија   златне медаље   борилачки спортови   Балканско првенство   Милош Миљковић   Филип Трајковић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима