Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нишки пливачи са инвалидитетом освојили девет медаља

rssBookmark and Share

Ниш 28.09.2016. В.Петровић, Народне новине

Најбољи нишки пливачи, чланови Пливачког академског клуба за особе са инвалидитетом “Делфин” , учествовали су на међународном такмичењу “Београд опен” на коме су освојили девет медаља.

Нишки пливачи са инвалидитетом освојили девет медаља

Са такмичења пливачи “Делфина” враћају се са четири злата, два сребра и три бронзе. Такмичење је одржано од 23. до 26. септембра. Иначе, „Београд опен“ је највеће спортско такмичење особа са инвалидитетом у нашој земљи и ове године окупило је око 500 такмичара из 20 земаља.

Најбољи српски пливач са инвалидитетом Немања Тадић, у веома узбудљивој трци, надвисио је грчког параолимпијца Сократиса Плиакоса и донео Нишлијама два злата у најбржој трци на 50 и 100 метара. Такође, два злата је освојио и Марко Николић, који је доминантним наступом показао да је неприкосновен у својој категорији. Запажене резултате и медаље освојили су и Милош Стојиљковић, Небојша Милетић и Милош Милићевић, који су се због недостатка такмичара у својој категорији такмичили у тежој групи.

“Град Ниш треба да је поносан на своје пливаче са инвалидитетом који су остварили лепе резултате, такође, захваљујемо се и Пливачком клубу 2005. на стручној помоћи и сарадњи јер смо пливање особа са инвалидитетом довели на виши ниво”, казао је тренер “Делфина” Миљан Перовић.Он се захвалио граду Нишу и општини Палилула који су помогли одлазак парапливача на такмичење у Београд.

На међународном такмичењу “Београд опен” за особе са инвалидитетом спортисти су се такмичили у девет спортова. То су седећа одбојка, стони тенис, атлетика, гоалбал, кошарка у колицима, фудбал за глуве, пливање, парабициклизам и шах.

Ове године су се за медаље у овом спортовима такмичики спортисти из Словеније, Грчке, Хрватске, Словачке, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Велике Британије, Ирске, Немачке, Македоније, Мађарске, Бугарске, Румуније, Русије, Италије, Литваније, Луксембурга, Холандије и Србије. Нишлије су поновиле успех са прошлогодишњег такмичења и тако показале да се на њих увек може озбиљно рачунати када се ради о освајању медаља и у изузетно јакој конкуренцији.


#   Ниш   спорт   Особе са инвалидитетом   Марко Николић   стони тенис   АПК ОСИ “Делфин”   Немања Тадић   параолимпијац   особа са инвалидитетом  
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима