Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нишки "Раднички" одрадио први тренинг

rssBookmark and Share

Ниш 12.05.2020. Белами, Јужна Србија Инфо

Фудбалери Радничког данас су одрадили прошлих дана први тренинг после скоро два месеца и тако почели припреме за наставак сезоне у Суперлиги и Купу Србије.

Фото: Белами
Фото: Белами

Ублажавање мера од стране Владе Републике Србије везаних за пандемију коронавируса и дозвољајвање тренинга на отвореном под посебним правилима у Радничком су дочекали спремни.  Екипа се окупила  јуче , а истог дана су сви играчи и чланови стручног штаба тестирани на коронавирус. На инсистирање директора Дејана Пропадала тестирали су се и сви остали запослени у клубу, а пошто су,  на сву срећу, сви тестови негативни  шеф стручног штаба Радослав Батак одмах је заказао тренинг.

Због посебних мера за одржавање тренинга играчи су подељени у неколико група, како би се испоштовала процедура, а тренирало се на главном и помоћном терену стадиона Чаир . Свака група била је под надзором једног од чланова стручног штаба, а играчи су поштовали међусобни размак од минимум два метра. Иначе, Раднички је током ванредног стања успео да адаптира свој помоћни терен, па он сада испуњава све могуће стандарде за одржавање тренинга првог тима, а предвиђено је и да на њему убудуће омладинци играју своје такмичарске мечеве.

Шеф стручног штаба Радослав Батак срећан је што су се сви у клубу здраву вратили обавезама.

-Хвала богу, сви смо здрави. Тестирани смо, негативни смо и искрено да вам кажем, мени је то сада најважније. Нама је речено да кренемо са тренинзима, ми ћемо своје обавезе испуњавати, а ја верујем да Влада Србије и Фудбалски савез Србије знају шта раде. Клуб је предузео све неопходне мере у складу са инструкцијама Министарства омладине и спорта и спремно смо дочекали  ове тренинге у посебним условима.  Радимо у групама, на прописаној смо раздаљини и немамо заједничка окупљања пре и после тренинга. Кренули смо са радом, а када будемо дефинитивно знали да ли је пред нама пуна сезона са свих 11 утакмица или скраћена са четири меча, наравно са Купом, направићемо подробнији план ових тренинга. Колико буде времена толико ћемо се и спремити, али најважније је да радимо према упутствима и останемо здрави- рекао је Батак.

Тренер Радничког је потом говорио о томе колико је реално времена потребно фудбалерима да уђу у такмичарску форму.

-Форма је релативна ствар, а што се тиче потребне физичке спреме, сматрам да је играчима неопхпдно три до четири седмице припрема. А све остало зависи од много фактора, па и то када ће екипа ући у жељену такмичарску форму. Имали смо велику паузу, ми смо играчима дали програм како да тренирају код куће, али то свакако није могло да адекватно замени праве тренинге- јасан је Батак.

Раднички је пред прекид сезоне одиграо неколико квалитетних мечева, а то се поклопило са доласком Батака на место шефа стручног штаба.

-Драго ми је ако је публика у Нишу приметила тада бољитак у игри. Наша је обавеза да пробамо да што пре досегнемо тај ниво, чак и да га премашимо и да наставимо тамо где смо стали. Неће бити лако, пауза нам је много одмогла, али како нама тако и другима. Настављамо са радом, играчи сада већ добро познају моје методе и верујем да су пре нама добри дани- завршио је тренер Радничког.

Један од најискуснијих првотимаца Радничког, голман Боривоје Ристић, спреман је дочекао први тренинг.

-Најважније је да смо сви здрави. Мислим да се полако све враћа у нормалу, а требаће нам мало времена да се навикнемо на ове услове, јер су овакви тренинзи непознаница за све нас. Мало је конфузно, али морамо да се уходамо што пре. Ја сам током ове паузе тренирао код куће, добили смо програм од шефа стручног штаба и прилично сам физички спреман ушао у овај први тренинг. Сви смо испоштовали договор, слали смо шефу видеом наше индивидуалне тренинге, али смо сви једва чекали да се поново окупимо. Верујем да ћемо бити спремни за наставак сезоне, иако још увек не знамо датум. Чекају нас обавезе у првенству и Купу, наш циљ је Европа, а гледајучи стање на табели, мислим да је Куп Србије такмичење преко којег можемо лакше да дођемо да нашег циља- казао је Ристић


#   Ниш   фудбал   Раднички ФК   Коронавирус
@NisRadnicki @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима