Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Отворене "Спортске игре младих" у Врању

rssBookmark and Share

Врање 12.06.2018. Јужна Србија Инфо

Паљењем бакље пријатељства испред Спортске хале, јуче су свечано отворене четврте „Спортске игре младих“ у Врању, које се у Србији обележавају од 2014. године.

Отворене "Спортске игре младих" у Врању

Као један од 20 градова домаћина Каравана радости и пријатељства, у Врању су на највећој манифестацији аматерског спорта, организовани финални мечеви у осам дисциплина.

Надметање у малом фудбалу, рукомету, одбојци, шаху, стоном тенису, баскету 3 на 3, тенису и игри ,,између две ватре", организовано је  теренима Спортске хале, Медицинске и Економске школе, Дому ученика као и на тениским теренима у Спортском центру. Поздрављајући децу учеснике из Пчињског управног округа, као и госте из окружења, градски већник за спорт Ненад Ђорђевић поручио је да поред здравих стилова живота, ове игре доносе нова пријатељства. ,,Богати сте онолико колико имате правих пријатеља у животу. Ако при том као у спорту будете упорни, истрајни и издржљиви, онда постајете богати појединци друшта, а сви ми богатији заједно са вама”, рекао је Ђорђевић.

Председник Савеза за школски спорт Врања Мирослав Спасић подсетио је том приликом да је Врање  најуспешнији представник Спортских игара младих Србије на Великом међународном финалу у Сплиту. ,,Победници данашњег такмичења одлазе на Државно првенство у Београду које ће се одржати од 23. до 29. јула на Ади Циганлији, а одатле најбољи одлазе на Међудржавно првенство у Сплиту, где су наши такмичари претходне године били победници”. Ивана Јовановић, председница Спортских игара младих за Србију нагласила је да су у данашњим играма сви победници и пожелела победу онима тимовима који су за нијансу бољи.

На церемонији отварања положена је и заклетва пријатељства такмичара и судија. Ове године "Спортске игре младих" у Србији славе 5. рођендан, у Хрватској 22., а у Босни и Херцеговини 8.


#   Врање   спорт   Градски већник   Државно првенство   3 на 3   Између две ватре   Спортске игре младих   Ненад Ђорђевић   Ана Јовановић   Ивана Јовановић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима