Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Овом Нишлији се добро играње фудбала вишеструко исплатило

rssBookmark and Share

Ниш 12.07.2015. И.Анђелковић,Блиц, Јужна Србија Инфо

Студент економије Филип Миливојевић (20) из Ниша добио је стипендију од 40.000 долара и прилику да стекне високо образовање из те области на Универзитету Тринидад захваљујући томе што је - добар фудбалер.

Фото: И.Анђелковић-Приватна архива
Фото: И.Анђелковић-Приватна архива

Млади Нишлија, који игра за ФК Синђелић, послао је пријатељу у Америци снимке с тренинга, као и менаџеру с универзитета, након чега је добио понуду из САД да тамо настави студије.

- У Србији, нажалост, млади немају нарочиту перспективу. Стање у спорту такође није сјајно, тако да ми је одлазак у Америку фантастична прилика која се не пропушта - каже Филип.

Он на пут креће већ 31. јула, а у домовину се неће враћати најмање годину дана. Када је реч о студијама у Србији, замрзао је годину на Економском факултету и спреман је за нове студије у САД.

- У Америци ћу имати прилику да се бавим оним што волим, да играм фудбал и зарадим. Уз то, школарина, смештај и храна су плаћени од стипендије за две године. Када сам послао снимке с тренинга, људи с универзитета су били одушевљени и одмах сам добио позив да конкуришем и све је решено врло брзо. Тиме сам пријатно изненађен и то ме мотивише да се покажем у што бољем светлу - каже Филип.

Недостајаће му, каже, породица и пријатељи

С обзиром на то да има пријатеља у Колораду, који се добро снашао, Филип се не плаши да се отисне у свет са 20 година.

- Недостајаће ми мајка, породица и пријатељи. Али ту је Скајп, Фејсбук, па ћемо се чути стално. Надам се да ћу тамо бити у прилици и да учим и да радим. Поручио бих свим талентованим колегама да се покажу као ја негде у иностранству, можда им се посрећи - каже Филип Миливојевић.
 
Незапослено 80 одсто младих Нишлија
Просечни млади Нишлија је незапослен, недовољно информисан и волео би да напусти Ниш. Резултати истраживања које је спровела Канцеларија за младе крајем прошле године показали су да је 80 одсто испитаника незапослено, а да је две трећине од 2.050 испитаника потврдило да жели да напусти Ниш и да оде у иностранство.

Коментара: 0


#   Ниш   стипендије   фудбал   Америка   Канцеларија за младе   Синђелић ФК   студирање   Филип Милојевић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима