Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пети "Медијана спорт фест" почиње у понедељак, 24. септембра

rssBookmark and Share

Ниш 21.09.2018. Јужна Србија Инфо

„Пети Медијана спорт фест 2018“ у организацији Градске општине Медијана почиње у понедељак, 24. септембра 2018. године на теренима Основне школе „Душан Радовић“ у Нишу и трајаће до 28. септембра у времену од 17 до 21 сат.

Пети "Медијана спорт фест" почиње  у понедељак, 24. септембра

Председник Градске општине Медијана Небојша Коцић напомиње да је циљ манифестације промоција спорта, склањање деце са улице и указивање на значај здравог начина живота. 

- Ученици доста времена проводе у школским клупама. Ово је један од начина да осете спортски и такмичарски дух. Није толико важно да ли ће се касније професионално бавити неким спортом, много је важније да спорт буде део њихових живота, аматерски и сходно времену које им друге обавезе дозвољавају – рекао је први човек нишке општине.

Промотер манифестације биће Новак Радуловић, познати млади, нишки кик-боксер, и као пример успешног спортисте дружиће се са ученицима који учествују у Медијанином такмичењу. Новина ове године је укључивање спортских клубова са подручја Градске општине Медијана. Њихови чланови ће током пет дана трајања манифестације на лицу места заинтересованим учесницима и посетиоцима презентовани спортске вештине. Клубови ће најбољима доделити и учлањење без надокнаде за одређени временски период и тако на свој начин промовисати предности и значај спорта.

У овогодишњем „Медијана спорт фесту 2018“  учествоваће око 700 ученика из 10 основних и 12 средњих школа са подручја највеће нишке општине. Млади спортисти такмичиће се у пет дисциплина: мали фудбал, одбојка, рукомет, атлетика и баскет. Партнери Градској општини Медијана су ОШ „Душан Радовић“, нишки Факултет спорта и физичког васпитања и Одред извиђача „Вожд Карађорђе“. 

 

Коментара: 0


#   Ниш   спорт   Медијана градска општина   Душко Радовић ОШ   мали фудбал   Факултет спорта и физичког васпитања   градске општине   Небојша Коцић   Новак Радуловић   Медијана спорт фест
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима