Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Раднички прекинуо пост и узео три бода

rssBookmark and Share

26.02.2017. Јужна Србија Инфо

После осам мечева у којима није осетио сласт победе, Раднички је најзад освојио сва три бода и кренуо ка врху табеле. У мечу у којем су доминирале свих 90 минута, Нишлије су савладале Вождовац 2:0, побегле му у директној борби за плеј-оф и наговестиле успон форме пред два везана гостовања у Крушевцу и Сурдулици.

Фото: Саша Ђорђевић
Фото: Саша Ђорђевић

Тренер Раставац је извршио неколико рокада у тиму, у односу на меч у Лучанима. Петровић се вратио на позицију десног бека, уместо Аце Јовановића, Перендији је друштво на штоперским позицијама правио Станковић, уместо повређеног Булатовића, а највише промена је било у везном реду. Томић је заузео позицију задњег везног, уместо Станојевића, Арсић је почео уместо Попаре, а Којић уместо Мркића. Дакле, пет измена у стартној постави у односу на утакмицу у којој је Раднички поражен од Младости.

Раднички је већ у 2. минуту имао лепу прилику да поведе. Сашу Стојановића је, на 18 метара од гола, оборио Ћирковић, судија је досудио слободан ударац, али најискуснији фудбалер Радничког је, са своје позиције, погодио живи зид, а потом је шутирао и из одбитка, али је и овај покушај био изблокиран.

Наставила се офанзива Нишлија и већ у 5. минуту нова сјајна прилика за домаћи тим. Петровић је повео акцију, лопту је преузео Стојановић, а онда је упутио на леви бок где је Нома утрчавао. Међутим, Јапанац није знао да ли да шутира или да асистира Којићу, испало је ни једно ни друго и одлична прилика отишла је у неповрат.

Вождовац је потом дошао до даха, Београђани су пресингом пар пута ставили Нишлије у позицију да брину, али озбиљнијих прилика није било. У 17. минуту повређеног Волкова заменио је Милош Живковић, који се вратио у тим после дуге паузе због повреде, па је Раставац тако принудно извршио и шесту измену у односу на Лучане. Станковић је прешао на место левог бека, а Живковић је заузео позицију штопера.

radnicki - vozdovac 6У 20. минуту Арсић је опробао шут из слободног ударца, али је шутирао право у Поповића. Шест минута касније, Перендија је шутирао са 15 метара, након једне одбијене лопте, али је Поповић поново био на висини задатка.

А онда је и Вождовац имао добру прилику. Гости су након прекида извели лепу акцију, Красић је центрирао са десног бока, а Филиповић полуволејом шутирао пола метра поред десне стативе гола Нишлија. Добру шансу Вождовац је имао и у 41. минуту, када је Немања Николић прошао по левој страни, упослио Красића који је утрчавао, али је овај шутирао поред гола.

И онда, у 42. минуту, Раднички је извео најлепшу акцију из које је и повео. Милош Живковић је одузео лопту, а онда је Стојановић на центру залудео двојицу противничких фудбалера, додао Арсићу, који је уочио Траванчића у залету, правовремено му додао, а придошлица из Новог Пазара је избио сам испред Поповића и пласирао лопту поред њега у даљи угао за вођство Нишлија-1:0.

Нишлије су повеле у правом моменту и са предношћу отишле на одмор, а већ после десет секунди наставка имале су колосалну шансу да дуплирају вођство. Само што су гости кренули са центра, Којић је казнио неодлучност двојице фудбалера Вождовца, узео им лопту, нашао се сам испред Поповића, али је био непрецизан и пропала је стопостотна шанса. Пет минута касније, Нишлије су извршиле праву опсаду гола гостију, али на крају је Стојановићев шут Поповић одбио у поље.

Најзад, у 66. минуту, Раднички је постигао и други гол. Само што је ушао у игру, Попара је послао одличну лопту на десни бок ка Арсићу, који је вешто избегао офсајд замку, ушао у шеснаестерац, а онда варком пребацио лопту на левицу и послао параболу под пречку-2:0, уз ерупцију одушевљења највернијих љубитеља фудбала у Нишу.

До краја меча више није било озбиљнијих шанси. Нишлије су зналачки сачувале предност, Вождовац није пронашао начина да „закува“ у финишу, па су Нишлије освојиле прве бодове у наставку сезоне, који им доносе и шесто место на табели и знатно веће самопоуздање пред наставак првенства…

Раставац: Ништа не подиже као победа!

Ово нам је тек други пораз у осам утакмица и да сам могао да бирем где да изгубим, онда би то би било управо овде на Чаиру, од Миме Раставца, кога јако ценим, који је овде направио једну лепу спортску причу и надам се да људи цене оно што је он направио у Нишу. Но, верујем да и ви овде у Нишу сами жалите што немате бољи терен. Било би добро, ако је могуће, да се мало уложи у њега… Блато је било до чланака. Што се спортског дела приче тиче – толико, а о блату у нашем фудбалу, неком другом приликом…
Милан Раставац, тренер Радничког:

Прво бих се захвалио на честиткама мом уваженом колеги. Утакмица је показала ствари које би још више биле изражене да је терен био бољи. Било је интересантних идеја и решења, тактичких зачкољица, било је пожртвовања, борбе, садржаја који су значајни за утакмицу и којима су људи на стадиону могли да буду задовољни. Вождовац је екипа која има континуитет и то није лако постићи. Њихова идеја игре била је изазов за нас, мислим да смо у већем делу меча одговорили захтевима. Задовољан сам и тиме што сам видео Раднички који има жеље, елана, верујем и квалитета… Ништа не порпавља самопоуздање као победа, зато јој се радујем и захваљујем се навијачима на подршци, јер су нам аплаудирали на почетку, на полувремену и на крају утакмице…

РАДНИЧКИ – ВОЖДОВАЦ 2:0 (1:0)

Ниш, 25. фебруара.
Стадион Чаир.
Гледалаца: 1000.
Судија: Срђан Обрадовић (Јагодина).
Стрелци: -1:0 Траванчић 42. -2:0 Арсић 66.
Жути картони: Милош Живковић, Арсић (Раднички), Павловић, Филиповић, Маринковић (Вождовац).

РАДНИЧКИ: Бајић, Петровић, Перендија, Станковић, Волков (од 17. Милош Живковић), Томић, Арсић, Стојановић (од 65. Попара), Нома (од 76. Станојевић), Траванчић, Којић.

ВОЖДОВАЦ: Поповић, Ивковић, Михајлов, Путинчанин, Филиповић, Павловић, Красић (од 62. Асани), Николић (од 72. Маринковић), Зец, Ћирковић, Дражић (од 81. Ступаревић).


#   фудбал   Раднички ФК   Милош Живковић   Милан Раставац   Вождовац ФК
@NisRadnicki @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима