Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Раднички: "Реал" истопио "Метал"

rssBookmark and Share

Ниш 27.11.2015. fkradnickinis.rs

Лоше време, киша и расквашен терен су претили да “покваре” првенствени сусрет између Радничког и Металца, али да то не буде тако, потрудили су се играчи оба тима, борбеном и ангажованом игром. На крају, после добре утакмице, заслужено је славио Раднички, који је победио са 2:1.

Раднички: "Реал" истопио "Метал"

Кренуо је Раднички офанзивно, од првог судијског звиждука, и већ у 2. минуту постигао гол. Петар Ђуричковић је прихватио лопту, коју му је врло лепо упутио капитен Јовановић, ушао у казнени простор и оштро, по земљи, послао је у петерац Металца, а Ашћерић је добро испратио акцију и са неколико метара, уклизавши на лопту, сместио је у мрежу иза голмана Белића.

Могао је Раднички у 15. минуту да повећа на 2:0 да је Блажић био прецизнији. На средини терена су се играчи Металца, Седлар и Рнић, спетљали, Блажић им је украо лопту и кренуо сам ка голу Металца, нашавши се “очи у очи” са голманом Белићем. Лош терен је учинио своје, јер је у моменту када се Блажић спремао да упути ударац, лопта одскочила због нераног терена и голман гостију је успео да одбрани шут нишког нападача.

На одмор се отишло са резултатом из 2. минута, и ако је Раднички имао шансе преко Ашћерића, Јовановића и Богдановића. Најбољу прилику за госте је имао Ивановић, који је шутирао директно из корнера у гол, али је голман нишког тима био опрезан и одлично реаговао, одбранивши овај ударац.

На самом почетку другог полувремена, у 47. мин. играч гостију Бркић, упутио је добар ударац, са пуно ефеа ка голу Јовановића, али је голман Нишлија био на висини задатка и прелепом “парадом” укротио овај шут.

Нису се гости мирили гости са актуелним резултатом и кренуо још јаче са притиском ка голу домаћина. У 47. минуту, на једну одбијену лопту је натрчао Бркић и упутио страховит ударац на гол Радничког, али је голман Нишлија и овога пута био спреман и одбранио овај ударац. У наставку акције је још једном гол домаћих спасио голман Ацко Јовановић, а онда је настао прави метеж испред гол линије. Након више пута промашене лопте и покушаја да се она пребаци преко гол линије, одбрамбени играчи Радничког су успели да је изнесу ка средини терена.

Узвратили су домаћи у 66. минуту, када је лепу асистенцију искористио Ашћерић, и шутирао ка голу Металца, али и овог пута је Белић, голман гостију, изашао као победник, одбранио ударац и скренуо лопту у корнер.

У 80. минуту, након два узастопно изведена корнера, Ђуричковић је поново асистирао Ашћерићу, који је све надвисио у шеснаестерцу гостију и сместио лопту иза леђа Белића. Резуклтат на семафору је гласио 2:0.

Када се очекивало да ће Раднички мирно утакмицу привести крају, нова узбуђења на терену. На један центаршут испред гола РАдничког, кренули су играч гостију Ђенић и Милош Живковић, који је непрописно стартовао на играча Металца, направио фаул, а судија Васић показао на “белу тачку”. Сигуран реализатор је био Младеновић, који је поставио коначан резултат утакмице, 2:1.

Стиче се утисак, да је судија Васић пропустио, да у зауставном времену, свира казнени ударац и за домаћу екипу, када је у шеснеастерцу гостију оборен Мркић.

Одлична фудбалска представа, у којој се играло отворено на обе стране и којој је домаћин био бољи за један гол, који вреди 3 нова бода.

Наредну утакмицу, Раднички гостује у Крушевцу, где ће му у оквиру 1/8 финала Купа Србије, домаћин бити Напредак, а термин одигравања утакмице је среда од 16,30 часова.

РАДНИЧКИ НИШ : МЕТАЛАЦ (ГМ) 2:1 (1:0)

СТРЕЛЦИ: Ашћерић у 2. и 80. минуту (Раднички) Младеновић из КУ у 87. мин. (Металац)

Стадион “Чаир”
Гледалаца око 1000

Судија: ВАСИЋ Александар
ЖУТИК КАРТОНИ: Богдановић, Булатовић, Живковић (Раднички), Букорац, Ђенић (Металац)

РАДНИЧКИ НИШ: Александар С. Јовановић, Живковић, Лакић-Пешић, Томић, Дарко Булатовић, Богдановић, Ђуричковић, Марјановић (Апостоловић од 62. мин.), Ашћерић (Мркић од 83. мин.), Блажић, Јовановић (Никола Митровић од 90. мин.).

МЕТАЛАЦ: Белић, Рнић, Симов, Оташевић, Седлар, Букорац (Бркић од 46. мин.), Димитријевић, Панић, Ивановић (Ђенић од 46. мин.), Младеновић, Вуковић.

Фото и текст: Војкан Андрејић


#   Ниш   Чаир   фудбал   Раднички ФК   Дарко Булатовић   Милош Живковић   Никола Митровић   победа   Петар Ђуричковић
@NisRadnicki @DarkoBulatovic_ @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима