Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Реконструкција хале у Чаиру

rssBookmark and Share

Ниш 02.10.2010. Aleksandar Gvozden

Реконструкција хале у Чаиру

У Спортском центру Чаир презентован је пројекат реконструкције и санације спортске хале. Радови на реконструкцији спортске хале су у току и тренутно се изводе радови на реконструкцији кровне конструкције, мокрог чвора и свлачионица. Ово је само почетак реконструкције спортске хале која ће после завршетка радова добити сасвим нови изглед, али и шири капацитет за преко 1200 места и два нова централна степеништа за гледаоце. Сви радови обављају се по фазама тако да се утакмице, сајмови и друге манифестације могу одржавати док траје санација.

Према новом пројекту, поред постојеће четири, биће изграђене још две свлачионице за спортисте. На 130 квадратних метара биће опремљен медицински блок. Поред медицинског блока новим пројектом предвиђена је и изградња теретане и велнес центра. Плато око спортске хале после реконструкције биће покривен тако да ће спортски комплекс добити 600 квадрата комерцијалног простора. Новим пројектом предвиђена је и изградња ресторана са 150 места, 8 ВИП ложа, прес центра са 50 места и 4 новинарске ложе са посебним улазима.

Према пројекту реконструкције, спортска хала добиће сасвим нови ентеријер, нови систем климатизације као и телескопске односно покретне трибине. Спортска хала у Чаиру, после завршетка радова, биће спремна за одржавање највећих спортских такмичења. Спортска хала у Чаиру после реконструкције биће репрезентативни спортски објекат који ће задовољити високе стандарде за одржавање спортских такмичења и у коме ће бити обезбеђена боља комуникација између организатора, гледаоца, спортиста и новинара.

После изградње отворених базена и реконструкције хале ''Чаир'' као и потпуном реконструкцијом стадиона у ''Чаиру'', Ниш ће добити јединствени спортски комплекс. Изградњом свих ових објеката Ниш ће обновити и завршити изградњу комплетне спортске инфраструктуре. Ниш је у претходних годину дана, после великог броја светских и европских такмичења, већ показао да заслужује да буде домаћин великих спортских такмичења



#   Ниш   Лесковац   реконструкција   спортска хала   свлачионице
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима