Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Рекордан број учесника на Врањском маратону и полумаратаону

rssBookmark and Share

Врање 04.06.2017. Јужна Србија Инфо

Победник маратона је Ненад Живковић из Крушевца, који је претрчао стазу за 2 сата и 54 минута.
Прво место у полумаратонској трци освојио је Александар Аџић из Београда.

Рекордан број учесника на Врањском маратону и полумаратаону

"Оволики број учесника и посетилаца на првој оваквој манифестацији у вашем граду је за сваку похвалу за организаторе, а још значајније је  што је она хуманитарног карактера. Честитам такмичарима, јер присуствују историји, с обзиром да је ово прва трка и да ће у наредном периоду постати традиционална”, рекао је на отварању  Анђелко Ристичевић, олимпијски репрезентативац у маратону.

Све присутне поздравио је Иван Станковић, градски већник за буџет и финансије и захвалио се на оваквом одазиву. Манифестацији је у име града присуствовао градоначелник др Слободан Миленковић са сарадницима. Пре почетка трке  наступио је хор музичке школе ,,Предраг Деведзић“ из Врањске Бање, који је извео државну химну. На маратону и полумаратону учествовало је 360 такмичара, и то 320 полумаратонаца и 40 маратонаца.

Такође, организоване су "Трка задовољства" и "Ролеријада". Градоначелник др Слободан Миленковић и Анђелко Ристичевић, олимпијски репрезентативац, уручили су пехаре победницима.


#   Врање   атлетика   маратон   Градски већник   Слободан Миленковић   полумаратон   Иван Станковић   врањски полумаратон   Анђелко Ристичевић
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима