Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Саопштење КСС поводаом дешавања и навода појединих медиаја током јуниорског Европског првенства у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 29.07.2023. Јужна Србија Инфо

Поводом дела нетачних тврдњи које су пласиране од стране појединих медија, а односе се на дешавања током јуниорског Европског првенства у Нишу, Кошаркашки савез Србије жели да информише јавност и изнесе истину о целокупној ситуацији, пише у делу саопштења Кошаркашког савеза Србије.

Саопштење КСС поводаом дешавања и навода појединих медиаја током јуниорског Европског првенства у Нишу

Чињеница је да је током првог дана такмичења, услед великог невремена у Нишу, било проблема са кондензацијом и клизавим паркетом у дворани „Мика Антић“, као и да је дворана „Чаир“ у једном тренутку прокишњавала, што је решено веома брзо. У неким медијима се појавила нетачна вест да је ФИБА покренула истрагу против Кошаркашког савеза Србије због неадекватних услова за одигравање завршнице меча Пољска – Турска. Међутим, тачно је да су надлежних органи ФИБА покренули интерну истрагу према ФИБА службеним лицима делегираним за овај меч, односно делегату и судијама који нису зауставили меч док се не стекну услови за игру.

Истина је и да је шест националних селекција пријавило здравствене тегобе. Испоставило се да су здравствене проблеме имали играчи и чланови стручних штабова Финске, Грчке, Литваније, Словеније, Шпаније и Турске, репрезентација које су смештене у истом хотелу. Међутим, здравствене тегобе нису пријавили одмах, већ у уторак 25. јула преподне, а поједини играчи су осећали тегобе и три дана раније. Да су проблеме пријавили на време, односно раније, сви надлежни из КСС, ФИБА и Организационог одбора одмах би реаговали и спречили ширење вируса.

Према мишљењу лекара, у односу на моменат у коме се болест појавила, врло је извесно да је донета са стране, односно да је неко од смештених у хотелу дошао у Ниш заражен. Дакле, нема речи о било ком виду масовног тровања храном, што би изазвало далеко веће размере и много већи број заражених, како су неки медији тврдили, већ се ради о стомачном вирусу. Ово су потврдиле и анализе које су спровеле све надлежне медицинске и санитарне службе, пошто су стигли комплетни резултати који потврђују да нема ни речи о тровању храном, већ да је у питању вирус.

Ситуација је у претходна два дана била неупоредиво боља, о чему говори и реализација унапред планираног распореда свих утакмица осмине финала и четвртфинала.

Због свега наведеног, молимо јавност да пажњу преусмери на завршницу великог спортског такмичења у Нишу и сјајне партије јуниорске репрезентације Србије. Дођите у дворану „Чаир“ да заједно навијамо за наше момке у борби за медаљу!

 


#   Ниш   кошарка   Чаир   Кошаркашки савез Србије   Европско првенство у кошарци за јуниоре
@KSSrbije @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима