Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Спортска дешавања

rssBookmark and Share

Крагујевац 20.02.2011. М. Миладиновић, Јужне вести, Алексиначке новости

Спортска дешавања
Рукометни клуб Сврљиг на припремној утакмици убедљиво савладао домаћу екипу Алексинца резултатом 22:12.

Најефикаснији у сврљишком тиму били су Давид Милутиновић са шест погодака, Влада Вранић и Лука Обрадовић по пет погодака.

У овом мечу истакао се и голман сврљижана Душан Васиљевић који је у више наврата сачувао своју мрежу.

Тренер Сврљига Драган Обрадовић задовољан је игром свог тима и најављује још бољу игру у наставку такмичења.


Рукометашице Наисе победиле су екипу Нопала из Бачке Паланке резултатом 33:32 (17:16) у 14. колу Суперлиге.

Наиса је успела да савлада још једног противника из доњег дела табеле. У првом полувремену смењивали су се у вођству Нопал и Наиса, а у 11. минуту Наиса је остала без голмана Драгице Таталовић која је због интервенције ван голманског простора добичла црвени картон. То није много омело нишке рукометашице које су на одмор отишле са голом предности. И у наставку се водила изједначена борба, а у 50. минуту било је 26:26. Након тога нишки тим је направио серију од 4:0 и до краја одржавао предност.

- Тешка утакмица, али битно је да смо добили. Били смо бољи, имали смо предност током меча 3, 4 гола. Најважније је да смо сачували другу позицију и сада смо много ближи месту које води у Европу наредне године. Циљ нам је неко од првих пет места, а овом победом идемо ка томе – рекао је Светислав Јовановић, тренер Наисе.

Наиса ће у наредном колу угостити Чачак.


Кошарка


Напредак Макси ко је у Пироту је савладао екипу Димитровграда, резултатом 85:60. По четвртинама 23:16, 18:11, 20:17 и 24:16.

Најефикаснији у нашој екипи били су Рашић са 20, Шикман са 17 и Раичевић са 14 поена, док је у домаћој екипи најбољи скор остварио Андрејев са 27 постигнутих поена.

Велики посао за Алексинчане је у 18.колу И српске лиге одрадила и екипа Куршумлије савладавши на свом терену Мораву из Владичиног Хана резултатом 94:86, те јој тако значајно умањила шансе за освајање првог места.

Напредак је, осам кола пре краја првенства, први са скором од 16 победа и два пораза, док Јабланица на другом месту има две победе мање.

У наредном колу Напредак Макси цо гостоваће управо у Медвеђи екипи Јабланице.

Кошаркаши Јастреба су, у утакмици 13.кола ИИ српске лиге - Исток, у Алексинцу, декласирали екипу Ергонома из Ниша резултатом 94:59. По четвртинама 32:13, 21:9, 15:22 и 26:15.

Најефикаснији у екипи Алексинчана били су Стојановић са 22, Момчиловић са 19, Николић са 17, Тодоровић С. са 16 и Нешић са 11 постигнитих поена.

Јастреб је и даље 8. на табели, а у наредном колу играће у Власотинцу против истоимене екипе.


У 18. колу Прве А лиге кошаркашице Студента поражене од Пролетера са 71:48 (19:12, 21:13, 13:10, 18:13) и у у плеј-аут улазе са 4 победе.

Кошаркашице Студента нису успеле да победом заврше такмичење у регуларном делу Прве А лиге. Пролетер им је нанео осми пораз за редом. Студенту није ишло од почетка утакмице, много је грешио што је Пролетер користио. Најефикаснија у тиму Студента је била Марија Илић са 17 поена, док је Сања Марјановић постигла 13. У Пролетеру Јела Видачић је дала 29, а Драгана Гобиљић 20.

- Разлог оволико високог пораза је лоша игра у нападу. У одбрани смо одиграли коректно, али у нападу смо подбацили. Нисмо могли кош да постигнемо. За 2 поена имали смо 35% успешности, дакле 15 кошева од 43 покушаја. За три поена смо још горе шутирали. Само 4 пута смо погодили од 25 покушаја – рекао је Звонко Станковић.

Кошаркашице Студента играће у плеј-ауту са Ковином, Лозницом, Пролетером и екипом Крагујевца. У мини-лигу Студент преноси 4 победе, Ковин 7, а Лозница, Пролетер и Крагујевац по 3. Четири екипе ће директно обезбедити пласман у Прву А лигу наредне године, док ће пета играти доигртавање са тимом из Прве Б лиге. Плеј-аут почиње 9. марта, а утакмице ће се играти средом и суботом. Парови ће бити одлучени током следеће недеље на састанку у Београду.

Кошаркашице алексиначког Напретка у суботу су на свом терену поражене од лидера на табели I српске женске лиге - Југ, лесковачке Актавис академије, резултатом 33:93. По четвртинама 6:28, 5:17, 9:22 и 13:26.

Алексинчанке су претпоследње на табели, а у наредном колу гостују у Пироту екипи Гимназијалца.


Фудбал

Сврљижани су савладали екипу Мрамора резултатом 4:1. По изузетно тешком терену због временских услова екипа Сврљига успела је да савлада зонаша из Мрамора резултатом 4:1 и тако успешно завршила своју другу проверу за предстојећу полусезону. Голове за Сврљиг постигли су Миљовић (2), Марковић и Костић. У наредном припремном периоду очекују се утакмице са јачим противницима. Зонаш из Мрамора је постигао погодак из једанестерца.

"Тренира се јако, залагаље на тренинзима је изузетно а за рад са лоптом иде се у балон салу, те нас највероватније очекују и добри резултати, рекао је Бобан Крстић Жонгул, тренер сврљижана".


#   Крагујевац   Сврљиг   Јабланица   Макси Ко   кошаркашице
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима