Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нишки КК "Тријумф" постаје академија КК "Партизан"

rssBookmark and Share

Ниш 26.12.2018.

Након потписивања уговора о сарадњи, КК Тријумф из Ниша постаје регионални центар КК Партизан НИС за Јужну и Источну Србију.

Нишки КК "Тријумф" постаје академија КК "Партизан"

У Нишу је потписан споразум о сарадњи по којем ће КК Тријумф постати академија КК Партизан НИС из које ће најталентованији играчи добијати шансу да изборе минуте у црно-белом дресу. Млад и амбициозан клуб у којем тренира око 250 играча, постао је тако регионални центар црно-белих за Источну и Јужну Србију.

"Наша амбиција је да ширимо базу играча на које можемо у перспективи да рачунамо, радимо на њиховом развоју и прикључујемо их нашим млађим селекцијама. У перспективи се надамо да ће неко од играча пониклих у Тријумфу обући и дрес сениорског тима Партизана. До контакта између КК Тријумф и Партизана, дошло је захваљујући Равекс групи, нашим спонзорима са којима имамо изванредну сарадњу кроз бренд Ситроен. Након првог контакта, брзо смо схватили да нам се амбиције поклапају и сарадња је склопљена на обострано задовољство", истакао је извршни директор Партизана НИС, Млађан Шилобад.

Директор млађих категорија Партизана НИС, Владимир Драгутиновић је изнео неке детаље сарадње.

"Тренери Партизана ће долазити у Ниш и радити са децом, док ће најталентованији играчи долазити у Београд где ће тренирати са нашим селекцијама. Такође, чланови Тријумфа ће долазити и на утакмице нашег сениорског тима", изјавио је Драгутиновић.

Тренер и власник КК Тријумф, од данас КК Тријумф, академија КК Партизан НИС, Душан Здравковић, изразио је задовољство због потписивања уговора и перспективе која се отвара пред играчима младог и амбициозног клуба.

"Тријумф је основан 2012. године и до ове године смо се такмичили у млађим категоријама, док од сезоне 2018/19 имамо и сениорски тим у 2. Српској лиги. Наши Пионири су убедљиво први у Квалитетној међурегионалној лиги, али наш фокус није толико на резултатима, колико на развоју младих играча", рекао је Здравковић.

TimeOut

Коментара: 0


#   Ниш   Београд   кошарка   Академија   Партизан КК   Душан Здравковић   Тријумф КК   Млађан Шилобад   Владимир Драгутиновић
@PartizanBC @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима