Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Злато и бронза за Алексинчане у Грчкој

rssBookmark and Share

Алексинац 05.11.2019. Јужна Србија Инфо

Од 25 до 27. октобра у Хераклиону, на Криту, у Грчкој, у организацији JJIF и EJJF - Светске и Европске џиу џицу федерације одржано је Европско првенство за категорије кадета и јуниора и Светско првенство до 16 година. у џиу џицу на коме је наступило око 700 такмичара из 26 држава Европе, Азије и Северне Америке.

Злато и бронза за Алексинчане у Грчкој

На овом такмичењу наступила је национална Репрезентација Србије у чијем саставу је било четири такмичара из нашег Џудо и џиу џицу клуба "Н&Ф" из Алексинца, и то:
Андрија Богдановић, 2003, из Алексинца, у категорији: кадети -81кг, II год. Алексиначке гимназије
Милош Миљковић, 2001, из Вакупа, категорија: јуниори -77кг, IV год. Техничке школе „П.С. Димитријевић“,
Филип Трајковић, 1999, из Алексинца, у категорији: јуниори -94кг, I год. Електронског факултета у Нишу,
Немања Пејчић, 2000, из Алексинца, катег: јуниори +94кг.

Такмичари из нашег клуба су освојили две медаље: једну златну и једну бронзану.

Титулу новог јуниорског ПРВАКА ЕВРОПЕ остварио је Филип Трајковић, док је 3. место и бронзану медаљу освојио Немања Пејчић. Филип је након овогодишњег освајања титуле сениорског ЕВРОПСКОГ ПРВАКА, сада освојио и титулу јуниорског освајача ове медаље и у једној години освојио два најсјајнија ЕВРОПСКА одличја.

Немања је у свом дебитантском наступу на овом нивоу такмичења доказао да се може озбиљније рачунати на његове резултате у наредним годинама.
Андрија Богдановић се као дебитант на овој континенталној смотри морао задовољити 5. местом, док је Милош Миљковић заузео 13. место у својој изузетно јакој конкуренцији.

Наши такмичари и репрезентативци Србије су још једном показали да су у самом европском и светском врху и да тек долази њихово време. 

Наше такмичаре је предводио тренер Никола Трајковић из нашег клуба из Алексинца, док је улогу судије из наше земље имао мр. Јанош Копас из Новог Сада.


#   Алексинац   џиу џицу   Грчка   N&F џиу џицу клуб НИФ   Никола Трајковић   џудо   Филип Трајковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима