Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Звонко Милошевић на челу ОКК Константин

rssBookmark and Share

15.12.2018. Јужна Србија Инфо

Звонко Милошевић, један од менаџера нишког Телекома, нови је председник Константина. Милошевић је и до сада био члан УО клуба, синоћ је постао челни човек Константина, одлуком 39 присутних од 46 чланова клупске скупштине. Милошевић ће на овој позицији заменити Драгана Стефановића, који је десет година био председник Константина.

Звонко Милошевић на челу ОКК Константин

Досадашњи председник клуба Драган Стефановић, поднео је оставку на ову функцију, а у свом завршном обраћању члановима Скупштине је истакао:

–Десет година сам био на челу клуба, мало сам се потрошио и уморио и сада су потребни нека нова енергија, неки нови ентузијазам, нови мотиви… Потребно је да клуб добије управу која ће моћи финансијски да испрати резултате клуба и верујем да ће бити тако. Захваљујем се свим својим сарадницима, посебно Браниславу Богуновићу и Витомиру Цветковићу, који су, заједно са мном, од почетка у овом клубу, а потом и Урошу Парлићу, који је био права спона између Града и клуба. Новом председнику желим много успеха – рекао је Стефановић члановима Скупштине.

Стефановићу се захвалио потпредседник клуба Урош Парлић, који се обратио и члановима Скупштине:

–Велика захвалност Драгану, који је, упорним и преданим радом, много урадио на подизању, развоју и афирмацији клуба. Сада је дошло време за неку нову причу и верујем ћемо у наредном периоду бити још јачи, на свим нивоима, да ћемо се врло брзо вратити у КЛС и да ћемо остварити и дугогодишњу жељу да будемо део АБА лиге. Оно што је можда и најважније, клуб је финансијски стабилан и нема никаквих дуговања према играчима. Постоје неке мање финансијске обавезе према Мултиком групи, која је клубу позајмила одређену своту новца, постоје и текуће обавезе везане за смештај и исхрану играча, али најважније је да немамо финансијског баласта и да свих ових година нисмо били у блокади. Због тога имамо добру основу да наредних година рачунамо и на мало већи колач из градског буџета – рекао је Парлић на Скупштини.  

За новог председника изабран је Звонко Милошевић, а потом је Скупштина, такође једногласном одлуком, променила члан 54, став 2 клупског Статута, који је предвиђао да Управни одбор броји седам чланова. Новом одлуком, УО клуба бројаће девет чланова. Нови УО Константина, осим Милошевића, чине још и Урош Парлић, ДраганСтефановић, Гојко Лепојевић, Бранислав Богуновић, Владимир Митић, Ђорђе Китић,Милан Ранђеловић и Ивана Баришић.

–Желим да, заједно са осталим члановима УО, подигнемо клуб на један виши ниво, у сваком смислу, како бисмо постали најзначајнији кошаркашки фактор у овом региону. Неке промене десиле су се већ овог лета, осећа се позитивна енергија у клубу, а сада ћемо покушати да још више ојачамо тим, млађе категорије и стручни кадар. Надам се да ћемо се ускоро вратити у КЛС, можда не ове, али свакако неке од наредних сезона, а потом бисмо кренули и у остварење неких виших амбиција – рекао је Милошевић за клупски сајт након избора на место председника Константина.

У Надзорни одбор клуба изабрани су Велибор Вељковић, Александар Аризановић и Мицко Мицковски.

Председник Скупштине и у наредном периоду остаће Бранислав Богуновић, једногласно је одлучено на вечерашњем скупу у нишком хотелу Риџент.


#   Драган Стефановић   Милан Ранђеловић   Урош Парлић   Управни одбор   Надзорни одбор   Владимир Митић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима