Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

13 филмова и 50 глумца на Фимским сусретима у Нишу

rssBookmark and Share

23.08.2017. З.С. Јужна Србија Инфо

Како је данас речено на конференцији за новинаре у Официрском дому, који ће наредних седам дана бити филмски и прес центар, све је спремно за почетак 52. Фестивала глумачких остварења домаћег играног филма у Нишу.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

"У Тврђави на Летњој позорници, највећем биоскопу под одтвореним небом на Балкану, сјатиће се ових дана на хиљаде љубитеља филмова и и посетилаца жељних блиских сусрета са филмским звездама“, изјавио је Срђан Савић, директор НКЦ- а и директор Филмских сусрета.

Фестивал почиње у четвртак пројекцијом два филма „Стадо“, Николе Која и Устав републике Хрватске у режији Рајка Грлића.

На позорницу ће сутра изаћи 50 глумаца, што је рекорд од оснивања Фестивала, рекао је уметинички директор и глумац Владан Живковић.

Алтернетива Летњој позорници у Тврђави је биоскоп Синеплкес, ако буде лоших временских услова.

Сам фестивал биће обогаћен пратећим манифестацијама, изјавио је директор Савета фестивала и директор ТОН-а, Урош Парлић.

Он је раније истако да Филмски сусрети јесу један од најважнијих брендова, а сигурно најстарији, по којем је град на Нишави познати широм света.

Добитница награде за животно дело „Павле Вуисић“ је Светлана Цеца Бојковић, којој ће награда бити уручена првог дана фестивала, на самом отварању.

Овогодишњи жири Фестивала је у саставу, председник Јелица Сретеновић и Иван Бекјарев и Миња Филиповић, као чланови .


#   глумци   филм   Срђан Савић   Филмски сусрети   Урош Парлић   Павле Вуисић   Иван Бекјарев   Владан Живковић   Јелица Сретеновић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима