Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

13 људи због зиме смештено у болницу

rssBookmark and Share

15.02.2012. Аutor : T.Egerić |

Због завејаних и тешко проходних путева, Општа болница обезбеђује болнички смештај свим тежим болесницима који живе у неприступачним крајевима. До сада је на одељењима прокупачке болнице због немогућег повратка кући задржано десетак људи, од којих је троје деце из Гласовика, изјавила је за ''Јужну Србију'' Јелена Пантовић портпарол прокупачке болнице.

13 људи због зиме смештено у болницу

-Продужено болничко лечење олакшало је муку пацијентима, али и особљу и лекарима Службе хитне помоћи, јер је возилима тешко да допру до појединих села и пацијената у удаљеним домаћинствима којима је неопходна стална медицинска пажња, изјавила је Јелена Пантовић портпарол болнице у Прокупљу.

Она је казала да ово нарочито значи пацијентима који најмање два пута седмично долазе на хемодијализу из Житног Потока, који је од Прокупља удаљен тридесетак километара.

Због тешко проходних саобраћајница и Окружни штаб за ванредне ситуације донео је одлуку да се болесници са удаљених подручја сместе у прокупачку Општу болницу, како би се спречио ризик да остану завејани приликом доласка на дијализу.

 


#   Јелена Пантовић   штаб за ванредне ситуације
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима