Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Сотировски: Аква-парк у Нишкој Бањи биће завршен по плану, до краја године

rssBookmark and Share

Нишка Бања 14.05.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски је са својим тимом обишла радове на изградњи аква-парка код Нишке Бање. Овај пројекат, који је једна од највећих инвестиција финансираних из градског буџета у мандату ове градске власти, показује амбицију и посвећеност да се Ниш и његова околина обогате садржајима који ће допринети туристичкој и рекреативној понуди града.

Фото: Глас југа скриншот
Фото: Глас југа скриншот

Иако је пре неколико месеци изразила незадовољство динамиком радова, градоначелница сада обећава да ће радови бити завршени по плану, до краја године. Истакла је да су извођачи радова имали потешкоће због подземних вода и других проблема на терену, али да ће пројекат бити реализован у предвиђеном року.

Аква-парк на Лозном калему простираће се на 5,4 хектара, а град је у његову изградњу уложио 1,7 милијарди динара. Очекује се да ће овај комплекс, када буде отворен, значајно допринети туристичкој привреди града, привлачећи посетиоце како из Ниша, тако и из других делова земље и региона.

Осим тога, очекује се да ће око 100 људи наћи посао у оквиру аква-парка, што ће додатно допринети локалној економији и запошљавању. Такође, у плану је и изградња паркинга за 500 возила, што ће олакшати приступ овом туристичком комплексу и омогућити удобан боравак посетиоцима.

Драгана Сотировски истиче да су неки од проблема са којима су се суочавали недостатак радне снаге, као и економска и енергетска криза. Ипак, уз преданост и залагање свих укључених, очекује се да ће аква-парк постати једно од препознатљивих обележја Нишке Бање и допринети развоју туризма и привреде града.


#   Драгана Сотировски   Нишка Бања   аква-парк   Лозни калем
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима