Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Албанци "насељавају" Мерошину

rssBookmark and Share

Мерошина 25.08.2010. Извор: Јужне вести

Албанци

Појава да се Албанци са Косова после визне либерализације пријављују на адресе у Србији да би дошли до новог пасоша, постала је предмет полицијске истраге у општини Мерошина.

Само у последњих 15 дана око 50 Албанаца из општине Подујево “доселило се” у шест села општине Мерошина, а колико се Албанаца пријавило да живи у општини Мерошина показују подаци о ажурирању бирачког списка.

Министар полиције Ивица Дачић потврдио је да има и приведених полицајаца, за које се сумња да су умешани у издавање личних докумената Албанцима који су лажно пријавили пребивалиште.

Док у Мерошини траје истрага, Дачић каже да су привођени и Албанци осумњичени за лажно пријављивање адреса, и да је Мерошина само један од примера, каквих је било широм Србије.

- У случају фиктивне промена пребивалишта примарна одговорност на грађанима који у томе помажу дајући своје адресе - каже Дачић.

Од почетка године, када су грађанима Србије укинуте визе за путовање у земље ЕУ, српски пасош је још пожељнији, а полиција спроводи "ригорозне контроле", рекао је Дачић и подсетио да су га због тога припадници албанске националне мањине у Бујановцу и Прешеву оптуживали “да оспоравамо уставно право Албанцима".

Као што је познато визна либерализација не важи за грађане са пребивалиштем на Косову, јер нису испуњени основни безбедносни предуслови.

Коментара: 0


#   полиција   Мерошина   Ивица Дачић   Албанци
@DacicIvica @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима