Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Без проблема у водоснадбевању

rssBookmark and Share

01.08.2013. Autor: Rts

Лето у Прокупљу, за разлику од претходних година, протиче без већих проблема у снабдевању водом за пиће. Грађани се највише жале на квалитет воде, али немају разлога за бригу, поручују из Градског водовода.

Без проблема у водоснадбевању

Огромни дугови који су се годинама гомилали претили су да озбиљно угрозе рад Градског водовода у Прокупљу. Захваљујући подршци државе и локалне самоуправе, као и рационалном пословању, сада је ситуација знатно боља, а у току је и реконструкција водоводне мреже.

Замена дотрајалих азбестно-цементних цеви најсавременијим полиетиленским приводе се крају. Потребна средства, скоро 9 милиона динара, обезбедило је из Министарство грађевинарства и урбанизма, а комунално предузеће све послове обавља само.

Замена 400 метара водоводних цеви само је почетак планираних радова, каже Славиша Антанасковић, в. д. директора КЈП Градски водовод:

"Крећемо са реализацијом следећег пројекта вредности 10 милиона динара који је одобрен од стране УНОПС ЕУ Прогреса и тиче се реконструкције водоводне мреже. Наредних дана почињемо и изградњу нове мреже у селу Поточић и насељу Ђуревац."

Током летњих месеци, у Прокупљу се готово редовно јављао проблем са водоснабдевањем у вишим деловима града. Ове године већих проблема нема, али грађани нису сасвим задовољни квалитетом.

Интерна контрола воде ради се свакодневно, узорак се узима са више места на мрежи, а анализе показују да је сасвим исправна.

"Екстерну контролу свих параметара у води за пиће ради Институт за јавно здравље у Нишу, три пута месечно", нагласила је Весна Вуксановић хемичар у КЈП Градски водовод, "и никад до сада нисмо имали примедбе на хигијенску исправност воде за пиће."

Стручњаци додају и да је вода за пиће у Прокупљу једна од најздравијих и да је то разлог више да је не расипају.

Уз разумно трошење и уредно плаћање рачуна с једне, као и домаћинско пословање уз несебичну подршку локалне самоуправе с друге стране, ускоро би све веће тешкоће са снабдевањем водом у граду на Топлици могле да буду прошлост.


#   Институт за јавно здравље   вода за пиће   Министарство грађевинарства
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима