Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пиротски полицајци добили педале: Бициклистичке полицијске патроле

rssBookmark and Share

Пирот 02.07.2014. РТС, ТВ Пирот

Полицијска управа Пирота увела је у току летње сезоне бициклистичке патроле. Полицајци на бициклима обилазе сва фреквентна места у граду,а по свему судећи уклапају се у средину где је бицикл најмасовније превозно средство.

Пиротски полицајци добили педале: Бициклистичке полицијске патроле

Пирот су због најомиљенијег и најбројнијег превозног средства - бицикла, својевремено прозвали "Мали Пекинг". Од скоро, слику малог Пекинга употпуњују полицијске патроле на бициклима.

"Обишли смо градски базен, кеј поред Нишаве, центар града. Стање је редовно, никаквих проблема нема", каже Марија Станковић, бициклистичка патрола.

"Ипак је боље бициклом него пешака. Брже се стигне на одређена места", каже Милан Ранчић, бициклистичка патрола.

"Тренутно смо две патроле у комбинацији мушко-женска патрола и добро функционише", каже Маја Вељић, бициклистичка патрола.

У полицијској Управи Пирот кажу да је у летњим месецима важно обилазити најфреквентнија места у граду - паркове, шеталишта, школска дворишта, купалиште. Бицикл је у том случају врло погодно превозно средство.

"Увели смо патроле у току летње сезоне, када грађани могу да виде веће присуство полиције на терену, а наравно и из разлога, јер с једне стране остварујемо уштеду у гориву, а с друге стране допринећемо субјективном осећају сигурности грађана", каже Оливера Милић, портпарол ПУ Пирот.

Еколошки, штедљиво и потпуно у маниру Пироћанаца. Мада, какорекоше полицајци, и вид кондиционих припрема које су обавезне за њихову службу.

 


#   Пирот   бицикл   Оливера Милић   ПУ Пирот   Марија Станковић   градски базен
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима