Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Борба против насиља у Нишу

rssBookmark and Share

Обреновићева улица 01.12.2011. Аutor : Stefan Radović |

Група студената Економског факултета Универзитета у Нишу позива медије да присуствују уличном перформансу. Перформас се организује у оквиру студентског пројекта „Сигурна“, који се спроводи захваљујући стипендији програма „Партнерство за образовање и развој заједнице” (ПЕЦД програм).

Борба против насиља у Нишу

Време
Петак, 2. децембар 2011. године у 12 часова

Место
Обреновићева улица (у делу од ТЦ „Калча“ преко ТЦ „Форум“ до ТЦ „Горча“)

Улични перформанс се одржава у периоду обележавања 16 дана активизма у борби против насиља над женама и треба да укаже на проблем насиља у нашем друштву, као и да подстакне солидарност и одговорност грађана Ниша према жртвама породичног насиља.

У акцији учествује 16 студената волонтера који ће држати табле са сликама, порукама и статистичким подацима којима се на упечатљив начин илуструје проблем насиља. Табле ће бити подигнуте симболичних 12 минута, што представља проценат жена у Србији које сакупе храброст да пријаве насиље.

Пројекат „Сигурна будућност Сигурне куће“ реализује се у оквиру Програма „Партнерство за образовање и развој заједнице“ (ПЕЦД програм), који се спроводи под покровитељством компаније Пхилип Моррис Оператионс а.д.


#   образовање   борба   Обреновићева улица
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима