Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Босилеград: Одсечено 37 села, нафта на измаку

rssBookmark and Share

Босилеград 10.03.2015. Јужна Србија Инфо

На подручју општине Босилеград, због обилних снежних падавина током викенда, непроходни су путеви до 37 села, а надлежни апелују на државу да им обезбеди нафту и пошаље додатну механизацију.

Босилеград: Одсечено 37 села, нафта на измаку

Потребно нам је хитно десет тона нафте: Владимир Захаријев

У брдско-планинским подручјима, због мокрог снега не ради седам трафо-станица, а власт покушава да мештанима удаљенијих махала допреми лекове.
 
Председник општине Босилеград Владимир Захаријев рекао је Тањугу да су се током дана поквариле две машине које су чистиле снег на сеоским путевима и да је “и нафта на измаку”.

- Нема села у којима је испод метра снега, а негде су сметови и до 2,5 метра, тако да људи практично не могу нормално да се крећу - рекао је Захаријев.
 
Он је додао и да је 37 села, због снега одсечено од центра општине, као и да до људи из око 300 махала и заселака једноставно не може да се дође.
 
Према његовим речима, без струје је и седам трафо-станица, а монтери улажу велике напоре како би оспособили систем који је још током фебруарског снега претпео велика оштећења.
 
- Нафту коју смо добили од државе смо готово потрошили, па молимо да нам одмах дају још десет тона нафте или машине како би могли да наставимо да чистимо снег - рекао је Захаријев.

 

Танјуг, Јужна Србија Инфо


#   Босилеград   Јужна Србија регион   невреме   снег   нафта   Јужна Србија Инфо   несташица   председник општине   Владимир Захаријев   без струје
@juznasrbija @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима