Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Црвени крст Србије упутио додатну помоћ општини Алексинац

rssBookmark and Share

Ниш 20.03.2010. Milan Terzic

На основу теренске процене Националног тима за процену и координацију Црвеног крста Србије који је је боравио у нашем граду, Црвени крст Србије одељење за деловање у несрећи упутило је додатну помоћ општини Алексинац.

Црвени крст Србије упутио додатну помоћ општини Алексинац

              

Помоћ се састоји у пакетима хигијене, средствима за дезинфекцију просторија, сушилицама за зидове, чизмама, резервоарима и канистрима за пијаћу воду, пумпама за дезинфекцију, беби пакетима, лифлетима о превенцији и заштити здравља.

На основу анализе воде који је урадио Инститит за јавно здравље - Ниш у насељу Витковац установљено да вода не подлеже бактеролошкој и хемијској испавности. До замућења воде дошло је изливањем Јужне Мораве из корита реке и појавом подземних вода.

  

  
Мобилни технички тим Црвеног крста Србије и Црвени крст Алексинац су на основу одлуке Општинског штаба за одбрану од поплава, поставили 7 резервоара капацитета од по 1.000 литара за пијаћу воду у насељу Витковац.

Такође, насељу Витковац Црвени крст Алексинац упутио је помоћ од 80 пакета са хигијенским материјалом, 30 пари чизама, 240 канистра за пијаћу воду и 400 брошура о превенцији и заштити здравља „Жутица”.

   

Дистрибуција пијаће воде коју спроводи градски водовод „Наисус” – Ниш потрајаће сигурно наредних месец дана са тенденцијом да се додатно продужи.

Треба додатно рећи да је Црвени крст Србије обезбедио 260.000 CHF од Међународне федерације Црвеног крста и Црвеног полумесеца као помоћ поплављеном становништву Србије.


#   Ниш   Алексинац   Црвени крст орг.   вода   Јужна Морава   Витковац     Наиссус ЈКП
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима