Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Цветановић у посети македонском граду Кочани

rssBookmark and Share

Лесковац 13.06.2017. Јужна Србија Инфо

Делегација града Лесковца на челу са градоначелником Гораном Цветановићем посетила је македонски град Кочани где се сусрела са градоначелником Ратком Димитровским и директорима комуналних предузећа у Кочанима, Виници и Македонској Каменици.

Цветановић у посети македонском граду Кочани

Циљ посете је сарадња у области комуналне инфраструктуре уз размену искустава и примера добре праксе.

На састанку су два градоначелника разменила искуства неколико заједничких пројеката, укључујући изградњу постројења за пречишћавање отпадних вода и регионалне депоније за управљање чврстим отпадом.

" У Лесковцу је већ завршено постројење за третман отпадних вода, а они имају регионалну депонију за управљање чврстим отпадом. Њихова искуства су драгоцена за град Кочани и регион - рекао је градоначелник Димитровски.

"Поред пријатељске сарадње везују нас и заједнички пројекти. Пре десетак дана сам био делегат Републике Србије у Бечу и том приликом говорио о нашој фабрици за пречишћавање отпадних вода  у коју је Европска унија уложила 10,5 милиона евра. Ми смо овде да размењујемо искуства и из других области друштвеног живота - рекао је Горан Цветановић, градоначелник Лесковца.

Градоначелник Лесковца , директорка ЈКП "Водовод" Косара Илић и помоћник директора лесковачког "Водовода" Станиша Ристић сусрели су се и са Дарком Митевским, градоначелником Македонске Каменице и Емилом Дончевим, градоначелником Винице. 


#   Лесковац   Горан Цветановић   Македонија   Косара Илић   пречишћавање   Кочани
@CvetanovicG @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима