Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

„Да рата више не буде“ - 80 година од антифашистичког устанка у Србији

rssBookmark and Share

Ниш 26.06.2021. Јужна Србија Инфо

Данас је поменом и полагањем венаца, уз учешће министарке за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарије Кисић Тепавчевић, градоначелнице Ниша Драгане Сотировски, председника СУБНОР-а Србије генерала Видосава Ковачевића, гостију и грађана, на Бубњу обележена 80. годишњицу антифашистичког устанка у Републици Србији под називом „Да рата више не буде“.

„Да рата више не буде“ - 80 година од антифашистичког устанка у Србији

Ово је подсећање на време слободољубља, на време отпора и пркоса, тренутак да се поклонимо сенима родољуба и хероја који су положили своје животе борећи се за ту највећу вредност живљења – за слободу, рекла је градоначелница Ниша обраћајући се присутнима.

Само у слободи Ниш може бити место доброг живота где људи долазе, а не одлазе, рекла је она обраћајући се присутнима.

Ми нећемо одустати од нашег времена у коме ћемо неговати човечност упркос томе што и данас неки људи покушавају да покваре наш живот. То им нећемо дозволити, поручила је градоначелница Ниша.

Негујемо човечност и што више осећамо своју слободу више признајемо туђу, истакла је Драгана Сотировски.

Примајући високо признање СУБНОР-а Србије, она је предложила да се манифестација на Бубњу, којом се обележава антифашистичка борба српског народа, одржава сваке године.

Дарија Кисић Тепавчевић је, подсећајући на жртве у Другом светском рату, рекла да је наш заједнички задатак да развијамо културу савременог сећања.
Овде смо да би показали да смо достојни својих предака, напоменула је Кисић Тепавчевић.

Само стабилна, јака, војно неутрална, економски развијена Србија гарант је бољег живота свих њених грађана, поручила је Кисић Тепавчевић.


#   Ниш   Драгана Сотировски   СУБНОР   Други светски рат   фашизам   Бубањ спомен парк   Дарија Кисић Тепавчевић
#GradonacelnicaN @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима